Δεν έχει τέλος το μαρτύριο στη Θεσσαλονίκη: Ποιες περιοχές θα μείνουν σήμερα χωρίς νερό

«Συγγνώμη» από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ – Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα - Νέα ενημέρωση: 21:15

Τέλος δεν έχει το μαρτύριο με την έλλειψη υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που συμπληρώνεται σήμερα μία εβδομάδα από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα που άφησαν χωρίς νερό χιλιάδες οικογένειες.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιάννης Κρεστενίτης ζήτησαν συγγνώμη από τους πολίτες, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – πως έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της εταιρείας.

Παράλληλα, σημειώνει πως θα προβεί σε ενημέρωση στις 13:00 με συνέντευξη Τύπου για τη σειρά των ενεργειών της εταιρίας και για το τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση.

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα

Σε ότι αφορά την υδροδότηση της πόλης, αυτή τη στιγμή, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι οι ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης είναι απολύτως ικανοποιητικές, δεδομένου ότι η μέση ωριαία παροχή νερού από την Αραβησσό, τον Αλιάκμονα (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) και συμπληρωματικές πηγές αγγίζει τα 12.000 κ.μ., ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη που είναι τα 10.500 κ.μ./ώρα.

Παρόλα αυτά, στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης (κυρίως λόγω υπερκατανάλωσης μετά την παρατεταμένη διακοπή), ενώ στις Συκιές θα συνεχιστεί η προγραμματισμένη διακοπή μέχρι τη 1 π.μ., ώστε να υδροδοτηθεί η Άνω Πόλη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top