Οι Τούρκοι πολίτες κάνουν απόβαση στα νησιά μας

Οι Τούρκοι πολίτες στριμώχνονται στα γραφεία έκδοσης βίζας για να έρθουν στη χώρα μας για διακοπές.

Ρεκόρ Τούρκων επισκεπτών υποδέχονται τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ τη Δευτέρα ανοίγουν τρία νέα γραφεία έκδοσης βίζας σε Τσεσμέ, Αϊβαλί και Κουσάντασι.

Την ώρα που ο "Σουλτάνος" Ερντογάν και οι πολιτικοί της γειτονικής χώρας είναι προκλητικοί και επιθετικοί απέναντι στην Ελλάδα, οι Τούρκοι πολίτες στριμώχνονται στα γραφεία έκδοσης βίζας για να έρθουν στη χώρα μας για διακοπές.

 «Οι Τούρκοι αποτελούν μια πολύ σημαντική τόνωση στην οικονομία των νησιών καθώς είναι αυτοί οι πελάτες οι οποίοι θα επιλέξουν ξενοδοχεία πόλεως θα επισκεφθούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα τονώσουν την αγορά των νησιών. Είναι πολύ σημαντικό οι διαδικασίες της έκδοσης βίζας να είναι σύντομες». Τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω

 

Ρεκόρ Τούρκων επισκεπτών στα νησιά μας

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι Τούρκοι είναι από τους καλύτερους τουρίστες, λένε οι ντόπιοι. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που μας έδωσε η Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Αργυρώ Παπούλια.  - Το 2017 χορηγήθηκε βίζα σε 61.500 Τούρκους, ενώ επισκέφθηκαν τα νησιά μας 330.000 πολίτες.

Το 2018 εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την Ελλάδα 800.000 Τούρκοι. - ΧΑΡΤΕΣ -  Σε Σμύρνη, Μαρμαρίδα, Αττάλεια και Μπόντρουμ λειτουργούν ήδη Visa Centers, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν άλλα τρία σε Τσεσμέ, Κουσάντασι και Αιβαλί, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη.

 Ξενοδόχοι: «Οι Τούρκοι τουρίστες αφήνουν χρήματα και δεν δημιουργούν πρόβλημα»

 «Οι τουρίστες από την Τουρκία είναι πάρα πολύ καλοί, είναι ποιοτικοί, αφήνουν χρήματα, στο σύνολο τους δεν δημιουργούν προβλήματα και είναι ευπρόσδεκτοι». Δηλώνει η εκπρόσωπος ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Ανδριάννα Χατζηλαζάρου

 

Την ίδια ώρα όμως, τα νησιά μας που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία αναμένεται να δοκιμαστούν εκ νέου από τις προσφυγικές ροές. Ο Ερντογάν άνοιξε τη στρόφιγγα. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας, το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι ροές αυξήθηκαν κατά 33%.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top