«Self’it»: Το πρώτο social app για τους φοιτητές – Τι το κάνει να ξεχωρίζει από το Facebook

Όπου κι αν βρεθείς μπορείς να έχεις πάντα παρέα

Self’it: Το πρώτο social app για φοιτητές και όχι μόνο

Σκέψου πως είσαι φοιτητής/ φοιτήτρια και εκτός από όλα τα άλλα social media που (ίσως) διαθέτεις, θες και το κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι γίνεται σε κάθε περιοχή/σχολή που είσαι, να ενημερώνεσαι για το τι ποστάρουν οι συμφοιτητές σου, να ανακαλύπτεις τα πιο «in» στέκια αλλά και να «τσατάρεις» με άλλους φοιτητές που βρίσκεστε στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή.

Τις δυνατότητες αυτές, τις προσφέρει το «Self’it», η πρώτη mobile social πλατφόρμα για τους φοιτητές σε ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αν τώρα έχεις αφήσει τη φοιτητική ζωή πολλά χρόνια πίσω σου, μην ανησυχείς γιατί και πάλι μπορείς – αν θες να τη θυμηθείς – να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνεις μια γρήγορη εγγραφή με mail ή Facebook και είσαι έτοιμος.

«Σαφώς και έχει τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού δικτύου στο οποίο μπορείς να δημοσιεύεις ελεύθερα και να μιλάς στο chat. Έχει όμως μία σημαντική διαφορά. Είναι καθαρά location based το οποίο σημαίνει ότι κάθε φορά που το ανοίγεις σου εμφανίζει δημοσιεύσεις, στέκια και άτομα στην περιοχή που βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή. Όταν βρίσκεσαι στη σχολή σου μπορείς να ξέρεις ποιοι άλλοι είναι εκεί και να μιλήσεις μαζί τους στο chat. Ο λόγος που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και όχι τόσο με τη φιλοσοφία του “να κάνουμε φίλους όπως στο Facebook” είναι για να φέρει κοντά φοιτητές που μοιράζονται κάτι κοινό και να δώσει την αίσθηση ότι όπου και αν βρεθείς μπορείς πάντα να έχεις παρέα. Επίσης λειτουργεί με τη λογική του προσωπικού micro blog όπου ο κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να ανεβάσει και να πει ότι θέλει. Μπορεί να ανεβάσει φωτογραφίες από την καθημερινότητά του, μπορεί να κάνει μία ερώτηση στους φοιτητές που βρίσκονται στην περιοχή, μπορεί να πει τη γνώμη του για κάποιο μέρος που επισκέφτηκε ή μπορεί να πει μία προσωπική ιστορία, να εκφράσει κάποιον προβληματισμό κλπ. Όλα έχοντας την απόλυτη ελευθερία» εξηγεί στο star.gr ο Θέμης Δρακωνάκης, ένας από τους ιδρυτές του app, το οποίο είναι «στον αέρα» ένα περίπου μήνα έχοντας ξεπεράσει τους 4.000 εγγεγραμμένους χρήστες με δημοσιεύσεις σε περισσότερες από 700 περιοχές και σχολές.

(O Θέμης Δρακωνάκης)

Το «Self’it» είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για τα… inside jokes της κάθε Σχολής, «βγάζοντας προς τα έξω με σοβαρό ή χιουμοριστικό τρόπο καταστάσεις από διαφορετικά τμήματα σε διαφορετικές σχολές για πρώτη φορά. Έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με την καθημερινότητα άλλων τμημάτων, με inside jokes, προβληματισμούς κλπ. Τέλος, εκτός από το social στοιχείο, η εφαρμογή σε ενημερώνει για το που μπορείς να βγεις σε μία περιοχή που βρέθηκες, για απεργίες σε ΜΜΜ, δηλώσεις μαθημάτων και άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του φοιτητή» τονίζει ο Θέμης Δρακωνάκης.

Τέλος, ο 24χρονος ιδρυτής του app δεν κρύβει πως ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς ως γνωστόν… κάθε αρχή και δύσκολη:

«Αρχικά οι δυσκολίες μας προήλθαν από την έλλειψη εμπειρίας μας και από τα διάφορα λάθη που ήταν λογικό να κάνουμε. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχει ένα αρνητικό κλίμααλλά θεωρώ ότι αν έχεις ένα σωστό πλάνο και δεν τα παρατήσεις θα βρεθεί κάποιος που θα σε πιστέψει και θα σου ανοίξει το δρόμο».

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΗΣ ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ

 

  • Ο Θέμης Δρακωνάκης είναι 24 ετών, έχει σπουδάσει πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από το τεχνολογικό κομμάτι, οι σπουδές του προσανατολίστηκαν αρκετά σε κύκλους που αφορούσαν Οικονομικά πεδία και την επιχειρησιακή έρευνα.
  • Πίσω από την ιδέα του app βρίσκεται μια ομάδα φοιτητών και τελειόφοιτων
  • Ξεκίνησε από τους Θέμη Δρακωνάκη και Σωτήρη Κανηρά και ολοκληρώθηκε με την ένταξη του Κωνσταντίνου Ρέππα και Κωνσταντίνου Λούντζη
  • Οι ιδρυτές του app το ξεκίνησαν για να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπήρχε στην αγορά των social apps.

 

Της Χριστίνας Βεργιώτη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top