Πανελλήνιες: Ανατροπές στις βάσεις φέρνει η αύξηση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν και πού πέφτουν

Ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής στις Πανελλήνιες

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά 4.000, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, φέρνει ανατροπές στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές.

Οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική μεταβολή, ακόμα και για τις σχολές υψηλής ζήτησης, αν και όπως επισημαίνουν αναλυτές, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες.

Πάντως με την αύξηση των εισακτέων ως δεδομένο, έχουν ήδη αρχίσει οι υπολογισμοί για το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις.

Έτσι στις σχολές των Ανθρωπιστικών Σπουδών, όπως είναι η Νομική, όπου ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται κατά 76 άτομα, ενδεχομένως να υπάρξει πτώση στις βάσεις που ίσως να είναι μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφηκε πέρσι.

Στις σχολές Ψυχολογίας, που ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 129 αναμένεται οι βάσεις να κινηθούν στα περσινά επίπεδα, ενώ αύξηση εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οι βάσεις στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Αντίθετα στο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, δεν αναμένονται ραγδαίες αλλαγές όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, καθώς η αύξηση των εισακτέων δεν είναι μεγάλη, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός σε δημοφιλείς σχολές εκτιμάται ότι θα κρατήσει τις βάσεις στα περσινά επίπεδα.

Στο τρίτο πεδίο των Επιστημών Υγείας, αναμένονται μικρές αυξήσεις των βάσεων, καθώς και εδώ ο αριθμός των εισακτέων δε θα είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας για τις ιατρικές σχολές, όπως επίσης για τις σχολές βιολογίας και φαρμακευτικής.

Τέλος στο πεδίο των Σχολών Πληροφορικής και Οικονομίας πιθανόν να σημειωθεί πτώση των βάσεων λόγω της αύξησης των εισακτέων κατά 200 άτομα στις σχολές πληροφορικής.

Άγνωστο προς το παρόν είναι τo πώς θα διαμορφωθούν φέτος οι βάσεις στα παιδαγωγικά τμήματα, καθώς είναι ανοιχτά σε όλα τα πεδία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top