Πάσχα όπου πάει το αυτοκίνητο!

Το Πάσχα πλησιάζει και οι Έλληνες ετοιμάζονται να εκδράμουν παρά την οικονομική κρίση

Το Πάσχα πλησιάζει και οι Έλληνες ετοιμάζονται να εκδράμουν παρά την οικονομική κρίση.

Προορισμούς όπου θα φτάσουν οδικώς… επέλεξαν για το Πάσχα οι περισσότεροι Έλληνες. Δημοφιλέστερη περιοχή είναι η Πελοπόννησος και ακολουθούν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας. Στη Μονεμβασιά από Μεγάλη παρασκευή η πληρότητα είναι στο 100%.

Για να πάει κάποιος από την Αθήνα στη Μονεμβασιά θα πληρώσει για διόδια 13,55 ευρώ. Από Αθήνα για Πήλιο 20,75 ευρώ. Βάζοντας και το καύσιμο το κόστος ανεβαίνει , σε κάθε περίπτωση όμως η μετακίνηση με το αυτοκίνητο είναι πιο οικονομική από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 «Είναι πιο οικονομικό το αυτοκίνητο για μια οικογένεια , αν έπαιρνε το πλοίο θα έπρεπε να πληρώσει ξεχωριστά εισιτήρια για όλους και έξτρα για το αυτοκίνητο κλπ. Μια οικογένεια θα πληρώσει από τόσο έως τόσο κλπ για Πάσχα». Τονίζει ο πρόεδρος ένωσης τουριστικών πρακτόρων Ελλάδος

Σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής μπορούν μόνο να ελπίζουν όσοι ονειρεύονται Πάσχα στα Ζαγοροχώρια.  Στην περιοχή υπάρχουν 46 οικισμοί στους πρόποδες της Πίνδου κι όμως οι ξενώνες είναι κλεισμένοι.

Υπάρχουν κι εκείνοι που εδώ και μήνες έχουν κλείσει ταξίδι στο εξωτερικό. Πρώτη επιλογή για Πάσχα εκτός Ελλάδος είναι η Κύπρος  και ακολουθούν το Μαρόκο, το Ντουμπάι, η Τυνησία  και η Ιορδανία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top