Την τύχης τους στο Ντουμπάι αναζητούν πολλοί Έλληνες

Το Ντουμπάι έχει μια ισχυρή κοινότητα Ελλήνων που απαριθμεί 6 -7 χιλιάδες

Την τύχης τους  στο Ντουμπάι αναζητούν πολλοί Έλληνες,  κυρίως πτυχιούχοι. Συνάντησαμε στο πλούσιο Εμιράτο  Ελληνίδες  που αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω κρίσης και  διαπρέπουν  στο επάγγελμά τους.

Για την  Μυρτώ Δραμουντάνη που σπούδασε Αρχιτεκτονική χώρου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν πρόκληση να ασχοληθεί επαγγελματικά  με την αρχιτεκτονική στο ρούχο και το σχέδιο μόδας. Μεγαλύτερη όμως πρόκληση ήταν για την ίδια να εγκατασταθεί  με την οικογένειά της στο Ντουμπάι.

Έχουμε καλή ποιότητα ζωής αλλά σαν τη Ελλάδα πουθενά

Και η μετανάστευση έχει τις δυσκολίες της,  και στο εξωτερικό μπορεί να έχει καλύτερες συνθήκες εργασίας ίσως,  και μια καλύτερη ποιότητα  ζωής, αλλά σου λείπουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να βρεις θεωρώ μόνο στην Ελλάδα.

Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα ρούχα της φορούν οι μεγαλύτερες τηλεοπτικές περσόνες του Αραβικού κόσμου.

«Έχει τύχει να φορεθούν από μια πάρα πολύ αγαπητή και γνωστή παρουσιάστρια στον αραβικό κόσμο  την Λιβανέζα Μιράγια Αμπιράσε η οποία είναι παρουσιάστρια στο Arabs Got talent και στο σκοπ ράγια, έχει τύχει να τα φορέσει ενώ παίρνει συνεντεύξεις από τον Χιου Γραντ και τον Τομ Χανκς». τονίζει η σχεδιάστρια ρούχων Μυρτώ Δραμουτσάνη.

Το Ντουμπάι έχει μια ισχυρή κοινότητα Ελλήνων που απαριθμεί 6 -7 χιλιάδες. Απασχολούνται στην Ναυτιλία σε εμπορικές κατασκευαστικές εταιρείς αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η Αρετή  Παναγιώτου τέλειωσε το τμήμα προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα. Έκανε μεταπτυχιακό στην λογοθεραπεία στο Λονδίνο και μέσα σε 4 χρόνια που λειτουργεί το δικό της παιδικό σταθμό στο Εμιράτο.  Ο σύζυγός της και τα τρία τους παιδιά  ήταν η αιτία που  αυτή την στιγμή  κατάφερε να έχει ανάμεσα σε 300 παιδικούς σταθμούς τον  κορυφαίο  στο πλούσιο εμιράτο.

«Με έχουν βοηθήσει και ο άντρας μου και τα κορίτσια μου. Είχαν έρθει να βοηθήσουν έξω να ζωγραφίσουμε τους τοίχους, γιατί αν δεν ήταν δεν θα μπορούσαν να κάνω το  όνειρο αυτό πραγματικότητα και από μικρό παιδί πήγαινα στην μαμά μου  που ήταν εκπαιδευτικός. Αν δεν ήταν η οικογένεια δεν θα τα κατάφερνα».

Στον  Παιδικό της  σταθμό  φιλοξενεί παιδιά από  25  διαφορετικές εθνότητες.  Το ελληνικό πνεύμα όμως είναι κυρίαρχο.

 

Η Επιστροφή στην πατρίδα  όπως στους περισσότερους είναι πάντα στο  μυαλό της 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top