Ολόκληρος ο ελληνισμός ετοιμάζεται να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τους Ήρωες του ‘21

Οι ακρίτες μας στο Αιγαίο μίλησαν στο STAR

Όλοι οι Έλληνες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. "Να σηκώσουμε φέτος πιο ψηλά από ποτέ τη γαλανόλευκη" μας καλούν οι ακρίτες μας στο Αιγαίο, οι οποίοι μίλησαν στο STAR και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο.  

Γεμάτη υπερηφάνεια η κ.Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της ακριτικής Κινάρου, απαντά στην προκλητικότητα των Τούρκων.

«Δεν έχουν το δικαίωμα να έρθουνε στο νησί μας. Είναι δικό μας από πολλά χρόνια. Τι δουλειά έχουν αυτοί στα νησιά μας; Εμείς είμαστε εκεί πάνω 300 χρόνια, η οικογένεια μας. Εγώ εκεί πέρα έχω γεννηθεί. Δε φοβάμαι…Έχω τον Άη Γιώργη επάνω και με προστατεύει. Έχω μια σημαία που είναι 10 μέτρα, πάω να την βάλω στην παραλία να τη βλέπουν».

Να δείχνουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και να σηκώσουν φέτος πιο ψηλά από ποτέ τη γαλανόλευκη καλεί τους Έλληνες, όπου γης, ο δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου, παρά τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

«Το ηθικό των Ακριτών ήταν, είναι και παραμένει ακμαιότατο. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Ετοιμαζόμαστε με κάθε μεγαλοπρέπεια, περισσότερο από κάθε άλλη φορά να γιορτάσουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία μας, την ελληνική».

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ

Με το παράστημα και τον βηματισμό τους εντυπωσίασαν Έλληνες και Αυστραλούς οι Εύζωνες της Προεδρικής μας φρουράς, οι οποίοι επισκέφθηκαν το κοινοβούλιο στη Βικτώρια, ενώ την Κυριακή αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στη μεγάλη παρέλαση στη Μελβούρνη.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου και με μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό η Σάμος ετοιμάζεται να υψώσει γιγαντιαία σημαία 150 τ.μ, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα παρελάσουν εθνοφύλακες στην Ηγουμενίτσα και θα γίνει έπαρση σημαίας με γερανό 350 τ.μ. Σε ένα από τα τούνελ της Εγνατίας μια παρέα ζωγράφισε τη γαλανόλευκη με τον ήλιο της Βεργίνας.  

 ΘΑ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ» ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 

Απόψε ο Τραμπ και η Μελάνια θα υποδεχθούν στο Λευκό Οίκο δεκάδες Ελληνοαμερικανούς, για να γιορτάσουν μαζί την επέτειο της Επανάστασης του ΄21. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ανακηρύξει την 25η Μαρτίου 2018 ως ημέρα της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί η χρονική στιγμή, παραμονές 25ης Μαρτίου, για τα εγκαίνια μνημείου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προς τιμήν 4 Τούρκων διπλωματών που δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες στη χώρα μας. Mε τη μαύρη μπαντάνα ο Σερτάπ Γεγκίν, ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε τους πίνακες των θυμάτων και ήρθε από την Τουρκία αποκλειστικά γι’ αυτή την τελετή. Εντύπωση επίσης προκάλεσε η ομιλία του επιτετραμμένου της πρεσβείας ότι τιμούν και τους μάρτυρες του Αφρίν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top