Ισχυρό το φρόνημα των δύο στρατιωτικών – Ζήτησαν βιβλία να διαβάσουν στις φυλακές

Τηλεφώνημα Τσίπρα- Πούτιν και Τραμπ - Ερντογάν για το ζήτημα της κράτησής τους στην Αδριανούπολη

Με αυτές τις εξελίξεις κορυφώνεται η αγωνία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Αύριο θα βρεθούν στη φυλακή της Αδριανούπολης οι γονείς τους, ενώ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης ενόψει και της εθνικής μας επετείου, την Κυριακή.

Mε υψηλό φρόνημα ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης και ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης αναμένουν την απαγγελία των κατηγοριών. Πίσω στην Ελλάδα οι συγγενείς τους κρατιούνται από μια ελπίδα για να μη λυγίσουν.

«Είναι καλά τα παιδιά. Ζήτησαν στην αυριανή επίσκεψη να τους πάνε και άλλα βιβλία. Πρέπει να ήταν και το “Φτωχούλης του Θεού του Καζαντζάκη”» είπε ο θείος του, Χρήστος Κούκλατζης.

«Του Πλάτωνα την Πολιτεία πήγαμε στον δικό μας και κάτι άλλα για τον Πλάτωνα φιλοσοφικά. Στις 30 του μήνα είναι η Έφεση όσον αφορά στην κράτησή τους να αφεθούν ελεύθεροι με όρους» είπε ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού, Νίκος Μητρετώδης.

 Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας

Η Κατερίνα Παπαϊσιδώρου  είναι σύζυγος μάχιμου ιπτάμενου της πολεμικής μας αεροπορίας. 

Η αγωνία που βιώνει κάθε φορά που ο σύζυγός της βρίσκεται σε αποστολή δεν περιγράφεται…

Τηλεφώνημα Τσίπρα- Πούτιν και Τραμπ - Ερντογάν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Άλλωστε  μόνο ο Τσάρος μπορεί να νουθετήσει τον Σουλτάνο αφού οι σχέσεις των δυο χωρών σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο είναι πιο στενές από ποτέ. Υπήρξε όμως και τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν.

Ομάδες υποστήριξης των δυο φυλακισμένων στρατιωτικών

Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από  ομάδες  υποστήριξης των δυο φυλακισμένων στρατιωτικών. Στη Θεσσαλονίκη μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Αλεξάνδρου ζητώντας την απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν στις τουρκικές φυλακές για 22 μέρες.

Συλλογικότητες και φορείς δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους στρατιωτικούς. Ο δήμος Γλυφάδας ετοιμάζει συναυλία συμπαράστασης για τα δυο παλικάρια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top