Δεν έχει όρια η τουρκική προκλητικότητα – Παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του ΓΕΣ

Μαζί του επέβαιναν 16 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ - Νέα ενημέρωση 21:49

Δε σταματά η προκλητική στάση των Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα αυτή τη φορά, συγκεκριμένα γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης, παρενόχλησαν δύο φορές ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή. Μαζί του επέβαιναν 16 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).

Οι Τούρκοι, κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρω προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταυτόχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο για να κάνουν αναγνώριση.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση με δύο μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Σούδα και έφτασαν στο σημείο, καθώς τα τουρκικά ήταν οπλισμένα. Μετά από σκληρή αερομαχία, οι Έλληνες πιλότοι κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά.

H επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο Αιγαίο

"Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε  είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού".

Κλιμακώνουν την προκλητικότητα σε επίπεδο προπαγάνδας

Νωρίτερα σήμερα, μέσω του πρακτορείου Anadolu αλλά και της Χουριέτ –την οποία αγόρασε χθες ο κολλητός του Ερντογάν-, οι Τούρκοι παρουσίασαν ως έκτακτη εξέλιξη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ότι βρέθηκε στρατιωτικό σχεδιάγραμμα στο κινητό τους.

Ραγδαίες εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Οι Τούρκοι «βρήκαν» στρατιωτικό σχεδιάγραμμα στο κινητό τους

Ανώτατες πηγές από το ελληνικό Πεντάγωνο λένε ότι είναι ψευδείς αυτές οι ειδήσεις και ότι δεν υπάρχει τίποτα. Οι έρευνες στα δύο κινητά έχουν ολοκληρωθεί, παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα και δεν έχει εντοπιστεί τίποτα μεμπτό. Σημειώνεται πως αυτό το περίεργο δημοσίευμα ήρθε στο φως λίγα λεπτά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top