Πύρινη κόλαση στην Κρήτη: Φωτιές σε πολλά μέτωπα - Κινδύνευσαν σπίτια και απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Ισχυροί νότιοι άνεμοι με ταχύτητα 132 χλμ/ώρα στο νησί δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών - Έκλεισαν ακόμα και σχολεία για προληπτικούς λόγους / Νέα ενημέρωση 11:34

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Κρήτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς τρία μεγάλα μέτωπα καίνε στις περιοχές Κίσσαμο, Πλατανιά και Χανιά.

Σύμφωνα με το cretapost και το flashnews, οι φωτιές και στα τρία μέτωπα έκαιγαν ανεξέλεγκτα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνευσαν και σπίτια στην περιοχή του Κάμπου στην Κίσσαμο, όπου χρειάστηκε οι κάτοικοι να διανυκτερεύσουν έξω από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς το μέρος τους. Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες απείλησαν κατοικίες στις περιοχές Παλαιά Ρούματα και Λίμνη.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιό Χωριό και Λίμνη Κυδωνίας καθώς και στις περιοχές Κάμποι και Σφηνάρι. 

Εξαιτίας των θυελλωδών νοτίων ανέμων, οι φωτιές εξαπλώθηκαν σε γρήγορα ρυθμό, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των Πυροσβεστών.

Εκτός από τα τρία μεγάλα μέτωπα, φωτιές μικρότερης έκτασης εκδηλώθηκαν σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο.

ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, είναι ότι ισχυροί άνεμοι έχουν «σαρώσει» πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το creatalive, οι ισχυροί νοτιάδες μετρήθηκαν σήμερα στις 05:27 το πρωί από τον σταθμό της Φινοκαλιάς στα 135,2 χλμ/ ώρα, σημειώνοντας ταχύτητες… ρεκόρ.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλήματα σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκάλεσαν οι νότιοι άνεμοι που πνέουν με μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Κλειστά για προληπτικούς λόγους έμειναν σήμερα το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο Βάμου καθώς και το δημοτικό σχολείο στην περιοχή Κατωχώρι Κεραμειών. Στις περιοχές αυτές και έξω από τα σχολικά συγκροτήματα στη διάρκεια της νύκτας έσπασαν κλαδιά από δέντρα, ενώ στην περιοχή του Βάμου η ένταση των ανέμων εφθασε τοπικά στα 10 μποφόρ.

(Φώτο από flashnews.gr)

Λόγω των νοτίων ανέμων ο κατάπλους του πλοίου από τον Πειραιά στη Σούδα έγινε με καθυστέρηση μίας περίπου ώρας, ωστόσο το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι.

Επίσης πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ

 

Όπως μεταδίδει το neakriti, οι δυνατές ριπές των ανέμων που φτάνουν σε ένταση τους 50 κόμβους προκάλεσαν προβλήματα και στις πτήσεις που εκτελούνται στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης Ηρακλείου.

Στις 9.30 το πρωί πιλότος αεροσκάφους της Οlympic air προσπάθησε να προσγειωθεί εν μέσω των θυελλωδών νοτιάδων και έκανε κύκλους πάνω το αεροδρόμιο. Τελικά όμως το αεροσκάφος άλλαξε προορισμό και προσγειώθηκε στα Χανιά.

Μια ακόμη πτήση από Αθήνα που θα έπρεπε να έχει προσγειωθεί στις 11 το πρωί δεν είχε απογειωθεί καν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λόγω των ανέμων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top