Τρελός καιρός από σήμερα! Χιόνια στον Βορρά… καύσωνας στον Νότο

Με τι καιρό θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

Τα τερτίπια της άνοιξης ξεκινούν από σήμερα με ένα εξαιρετικά περίεργο φαινόμενο, αφού αναμένεται να χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα στην Κρήτη θα κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 32 βαθμούς Κελσίου.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ψυχρές αέριες μάζες που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα επηρεάσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη με αποτέλεσμα να πέσει χιόνι σε υψόμετρο 800 μέτρων.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το σκηνικό στη νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, όπου η θερμοκρασία θα είναι καλοκαιρινή και σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Επίσης, συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επικρατήσει κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός από τη Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα.

Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα ευνοούν περαιτέρω μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές λασποβροχές.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές της χώρας η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου να γίνει υπό βροχή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, όπου σταδιακά από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά από το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top