Στο Εφετείο η υπόθεση της Ηριάννας Λ. και του Περικλή Μ.

Έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς - Nέα ενημέρωση: 20:52

Ξεκινά σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη της Ηριάννας Λ. και του Περικλή Μ., οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και έχουν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλακή έκαστος.

Η 29χρονη, η οποία είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και κρατείται στις φυλακές.

Το δικαστήριο βασίστηκε σε ένα μερικό αποτύπωμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα ενός όπλου, το οποίο βρέθηκε θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη για να βγάλει την καταδικαστική απόφαση για την Ηριάννα, όμως οι συνήγοροι της κοπέλας υποστήριξαν ότι το αποτύπωμα αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως.

Σημείωσαν επίσης ότι το δικαστήριο έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη σχέση της 29χρονης με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία που αφορά στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, για την οποία εκείνος αθωώθηκε ομόφωνα για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ηριάννα συνελήφθη το 2013 και έδωσε οικειοθελώς γενετικό υλικό. Αφέθηκε αρχικά ελεύθερη, όμως μετά από την εύρεση του γεμιστήρα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Ο Περικλής Μ. είναι πτυχιούχος Γεωπονικής και καταδικάστηκε επίσης σε 13 χρόνια φυλακή για την ίδια υπόθεση.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου στην έναρξη της διαδικασίας επισήμανε ότι ένα δείγμα DNA δεν αρκεί ούτε για να καταδικαστεί, ούτε για να αθωωθεί κάποιος.

Ο σύζυγος της Ηριάννας, στην κατάθεση του είπε:«Εδώ κι έναν χρόνο ζω μια αδιανόητη κατάσταση. Η πρώτη πτώση από τα σύννεφα ήταν ξημερώματα 14ης Μαρτίου όταν ξύπνησα και είδα κουκουλοφόρους μέσα στο σπίτι, οι οποίοι με συνέλαβαν. Η δίκη μου κράτησε δυο χρόνια και όταν αθωώθηκα προσπάθησα να συνεχίσω τη ζωή μου. Πρώτα συνέλαβαν τον Περικλή και δυο μέρες μετά την Ηριάννα. Τρελάθηκα».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς της Ηριάννας και του Περικλή υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους δεν είχαν ποτέ σχέσεις με όπλα ή τρομοκρατικές οργανώσεις. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαΐου.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top