Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας – Στο εδώλιο ο πατέρας της και πρώην αστυνομικός

Ο 62χρονος είχε ομολογήσει πως της στέρησε τη ζωή επειδή δεν ήθελε να κάνει μπάνιο

Μια από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις, αυτή της δολοφονίας της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη από τον πατέρα της, αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε ομολογήσει πως σκότωσε την κόρη του τον Απρίλιο του 2017, θα καθίσει στο εδώλιο προκειμένου δικαστές και ένορκοι να αποφανθούν για το σοκαριστικό έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα εγκλήματα με θύματα παιδιά που συγκλόνισαν την Ελλάδα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

 

Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση της 6χρονης Στέλλας στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας, από τον ίδιο τον πατέρα της.

Η κινητοποίηση των Αρχών και των εθελοντών ήταν μεγάλη, ενώ εκδόθηκε και amber alert για το 6χρονο κοριτσάκι.

O 62χρονος είχε πει πως «ξύπνησα και δεν τη βρήκα», υπονοώντας πως κάποιος είχε μπει στο σπίτι της οικογένειας και το παιδί είχε πέσει θύμα απαγωγής από ληστές.

Να σημειωθεί, πως η μητέρα της Στέλλας και σύζυγος του πρώην αστυνομικού, δεν ήταν στο σπίτι αλλά βρισκόταν στο νοσοκομείο αναρρώνοντας μετά από επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί.

Ωστόσο μια μέρα μετά τη δήλωση της εξαφάνισης ήρθε στο φως η τραγική αλήθεια. Όπως αποκαλύφθηκε, το άτυχο κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, ο οποίος της στέρησε τη ζωή επειδή αρνήθηκε να κάνει μπάνιο. Στη συνέχεια, προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα, τοποθετώντας το άψυχο κορμί της 6χρονης σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες πέταξε σε κάδο απορριμμάτων μόλις 200 μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας.

Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός που εξεταζόταν από την πρώτη στιγμή ως βασικός ύποπτος και είχε υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις του, ομολόγησε το στυγερό έγκλημα, αποδίδοντάς το στην «κακιά στιγμή».

Μάλιστα είχε αποκαλύψει στις Αρχές, ότι την πήρε αγκαλιά, θέλοντας να την ηρεμήσει, μιας και η 6χρονη έκλαιγε και ήθελε τη μαμά της, αλλά τελικά την έσφιξε παραπάνω και η Στέλλα εξέπνευσε. Τη σορό της 6χρονης, εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μέσα στον κάδο σκουπιδιών.

Στην ομολογία του μεταξύ άλλων, ο πατέρας της Στέλλας είχε αναφερθεί στα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το κοριτσάκι, λέγοντας πως του είχαν προκαλέσει κατάθλιψη:

«Εξαιτίας του προβλήματος της Στέλλας έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή» είχε πει.

 ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στις Αρχές ο 62χρονος, το μοιραίο βράδυ «παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα, έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών».

Στη συνέχεια, μίλησε και για το πώς την τοποθέτησε σε σακούλες σκουπιδιών:

«Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω, δηλαδή, ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της… Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία....Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα, έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top