Η αστυνομία σφράγισε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά

Μήλον της έριδος έχει γίνει η εκκλησία

Δικαστικό αγώνα σε δυο μέτωπα ξεκινά ο Ιερώνυμος. Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για το ίδρυμα της Παναγιάς της Τήνου και απέναντι στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά.

8 Μαρτίου 2018. Ειναι η στιγμή που η αστυνομία εισβάλει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα  Προμπονά για να κλείσει τον ναό.

Ο ιερέας είναι στο έδαφος και δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ζήτησε τη συμβολή της αστυνομίας, καθώς υποστηρίζει ότι η εκκλησία ανήκει στη δικαιοδοσία της και όχι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο ναός  χτίστηκε έπειτα από επιθυμία του Ναξιώτη γιατρού Δημήτρη Προμπονά αφού πωλήθηκε μέρος της περιουσίας του.

Να λειτουργήσει η εκκλησία ζητούν κάτοικοι και διαχειριστές του κληροδοτήματος

«Θα έπρεπε να λειτουργεί. Υπάρχουν άλλες δύο εκκλησίες αλλά είναι μακριά συα Πατήσια και στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Κόντρα στις αποφάσεις του Ιερωνύμου ο ναός άνοιξε αιφνιδιαστικά για μια ημέρα. Συγκεκριμένα, ο ιερός ναός λειτούργησε στις 2 Μαρτίου από τον επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρο της Μονής Βλατάδων, στον οποίο έχει αναθέσει το οικουμενικό Πατριαρχείου τη διαχείρισή του.

Μήλον της έριδος η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

Έξι μέρες μετά και χωρίς παρουσία εισαγγελέα η αστυνομία σφράγισε τον ναό ξανά.

Η αρχιεπισκοπή έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Πατριαρχείου. Το Πατριαρχείο με τη σειρά του προσέφυγε στο συμβούλιο της επικράτειας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top