Διονύσης και Μελίνα: Οι δύο υποθέσεις θανάτου παιδιών από ιατρικό λάθος που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Αναβιώνουν μνήμες από τον χαμό των μικρών παιδιών καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες και οι δύο υποθέσεις στην Κρήτη

Δύο υποθέσεις ιατρικού λάθους που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, καθώς τα θύματα ήταν μικρά παιδιά, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, στην Κρήτη. Πρόκειται για τον μικρό Διονύση και την άτυχη Μελίνα.

Αναβιώνει στα δικαστήρια η υπόθεση θανάτου του μικρού Διονύση

«Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρά, γεμάτο ζωή που ήθελε να ζήσει, όμως δεν πρόλαβε ούτε να μεγαλώσει» λέει η μαμά του.  

Ο Γολγοθάς της Φωτεινής και του Γιώργου ξεκίνησε τον Μάιο του 2014. Ο μικρός Διονύσης ήταν μόλις 3 ετών και 9 μηνών, όταν ξαφνικά ανέβασε πυρετό. Τον εξέτασαν  δύο ιδιώτες γιατροί και άλλοι επτά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η διάγνωση έλεγε «αμυγδαλίτιδα», όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το ξανθό αγγελούδι.

«Το παιδί ήταν πάρα πολύ ανήσυχο, άρχισε να κλαίει, ήταν πια σε μια κατάσταση πάρα πολύ χάλια, πολύ κρίσιμη, όταν τους έλεγα σας παρακαλώ βάλτε μια μάσκα οξυγόνου, αφού βλέπετε ότι δεν του φτάνει το οξυγόνο, μου έλεγαν όχι μια χαρά αναπνέει» περιγράφει η μητέρα του μικρού Διονύση.

Οι επόμενες ώρες μετατράπηκαν στον απόλυτο... εφιάλτη κάθε γονιού.

«Βγαίνει η γιατρός, η προηγούμενη που μας είχε πει ότι έχει πάθει ανακοπή το παιδί μας. Μας έλεγε μας έλεγε, δε μπορούσα να καταλάβω τι λέει, κάποια στιγμή της λέω συγνώμη τι θέλετε να μου πείτε, ότι το παιδί μου πέθανε; Και μου λέει ναι.  Μπαίνω μέσα βλέπουμε το παιδί μας...».

Τέσσερις παιδίατροι κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» , ωστόσο σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, οι γονείς ψάχνουν ακόμα μια επίσημη απάντηση για τα αίτια θανάτου του παιδιού τους.

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου η υπόθεση της μικρής Μελίνας

Στα χέρια του Εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης επέστρεψε ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας, που  "έσβησε" στο Βενιζέλειο, μετά από επέμβαση ρουτίνας, για κρεατάκια.

Θάνατος μικρής Μελίνας: Δύο χρόνια μετά πήρε τα ιστοτεμάχια στα χέρια της η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

«Έχει καταδικαστεί κανείς; Όχι. Εγώ θέλω να δω αποτελέσματα. Εμένα δε μου λέει τίποτα μέχρι να δω κάτι απτό. Μέχρι να δω να τιμωρείται κάποιος. Να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου…» λέει ο Μάνος Παρασχάκης.

Ο εισαγγελέας πλέον διερευνά όλα τα δεδομένα αυτής της υπόθεσης, που στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top