«Δεν υπάρχει δικαστήριο σήμερα για του δύο Έλληνες στρατιωτικούς» αναφέρουν έγκυρες πηγές του Star.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η επόμενη συνάντηση στο δικαστήριο θα γίνει στις 30 Μαρτίου κατά την οποία δικηγόροι θα υποβάλουν για δεύτερη φορά ένσταση και θα ζητήσουν αποφυλάκιση των δύο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι δικηγόροι έχουν δικαίωμα μία φορά τον μήνα να υποβάλλουν ένσταση. 

Να σημειώσουμε, ότι νωρίτερα πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ήθελαν μετά από 20 ημέρες παραμονής στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί (που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου από Τούρκους στον κοντά στη συνοριακή διάβαση των Καστανιών στον Έβρο), να μεταφέρονται από τις φυλακές στο δικαστήριο.

Να αναφέρουμε ακόμα, πως το διπλωματικό παρασκήνιο για την υπόθεση φέρεται να είναι έντονο και οι πιέσεις προς την Άγκυρα να έχουν πάρει «φωτιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηχηρή παρέμβαση ΗΠΑ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: «Στηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες»

Το θέμα ετέθη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν (σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Νίκος Κοτζιάς), ενώ στο πλευρό τηε Ελλάδας τάχθηκε με ηχηρή παρέμβαση και ο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Να σημειώσουμε, ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, Κούκλατζης και Μητρετώδης, κρατούνται όλο αυτό το διάστημα δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ το επισκεπτήριο των γονιών τους (της περασμένης Δευτέρας) μεταφέρθηκε για την Παρασκευή αυτή.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτο αρχείου InTime
Tags: