Δικαστήριο δικαίωσε εταιρία που απέλυσε εγκυμονούσα

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Χανιά, σε μια νεαρή, εργαζόμενη μητέρα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δικαστήριο δικαίωσε εταιρία που απέλυσε εγκυμονούσα. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Χανιά σε μια νεαρή, εργαζόμενη μητέρα.

Η 26χρονη Κρυσταλλία Στάθη από την Κρήτη ζούσε την απόλυτη ευτυχία καθώς ήταν ήδη 2,5 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Όταν όμως το ανακοίνωσε στον εργοδότη της άρχισε ο Γολγοθάς για την ίδια και τον συζυγό της που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα..

 «Ήμουνα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όταν τους είπα ότι είμαι έγκυος με έβαλαν σε άδεια, με ξαναβάλανε σε άδεια και με απολύσανε χωρίς να με ειδοποιήσουν» δηλώνει η εγκυμονούσα Κρυσταλλία Στάθη.  

 Την απέλυσαν παρά την αντίθετη γνώμη της επιθεώρησης εργασίας   

Οι ιδιοκτήτες του γηροκομείου όπου εργαζόταν στα δικαστήρια όπου κατέληξε η υπόθεση , δεν προέβαλαν ως λόγο απόλυσης την εγκυμοσύνη, αλλά ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της.

Ευρωπαϊκό δικαστήριο : Θα απολύονται οι εγκυμονούσες αλλά για άλλους λόγους

Πριν από λίγες εβδομάδες το εύρω- δικαστήριο δικαίωσε ισπανική εταιρία που απέλυσε εγκυμονούσα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Έκρινε ότι δεν απολύθηκε για την εγκυμοσύνη αλλά για οικονομικούς λόγους ή για λόγους που έχουν να κάνουν με την οργάνωση ή την παραγωγή της επιχείρησης. Φαίνεται πως εργατικοί νόμοι και το δίκαιο , έχουν πια πολλά «παράθυρα».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top