Συνελήφθη 43χρονος που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας - Ήταν συνδρομητής σε ιστοσελίδες με online βιασμούς

Εντοπίστηκαν εμβάσματα προς χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας

Δυο υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μάλιστα, στην μια περίπτωση εντοπίστηκαν εμβάσματα προς χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 43χρονος έπεφτε στα δίχτυα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχοντας στην κατοχή του χιλιάδες αρχεία με παιδική πορνογραφία. Αυτή τη φορά μάλιστα υπήρχαν αποδείξεις ότι είχε απευθυνθεί στην άλλη μεριά του πλανήτη για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες επιθυμίες του.

Η ενημέρωση στις ελληνικές αρχές ήρθε από τις ΗΠΑ και όταν εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος του 43χρονου, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του στην Αττική, όπου εντόπισαν 3 φορητούς υπολογιστές αλλά και άλλες συσκευές με αποθηκευμένο πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά.

Οι αποκαλούμενοι «κυνηγοί» χρησιμοποιούν το λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» για να μπουν ή να αγοράσουν τέτοιου είδους υλικό. Εκεί όπου δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη τους και η ανωνυμία είναι το σήμα κατατεθέν. Στην Κεντρική Μακεδονία συνελήφθη ένας 24χρονος να έχει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι.

Οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top