Το υπερσύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου στη Σύρο (βίντεο + φωτό)

Εντυπωσιακές εικόνες – Πρεσβεία των ΗΠΑ: Εμβαθύνονται οι στρατιωτικές σχέσεις των 2 χωρών

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την αγκυροβόληση του πλέον σύγχρονου ταχύπλοου της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου Carson City στο λιμάνι της Σύρου. 

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιτ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ισχυρή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό για την υποδοχή και σημειώνει: «Έχοντας επισκεφτεί το νησί, γνωρίζω ότι οι ναυτικοί μας θα απολαύσουν τη μοναδική του ομορφιά και τη φιλοξενία των κατοίκων του. Θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για μελλοντικές επισκέψεις».

Σε ανάλογη ανάρτηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα εκφράζει τη χαρά της για την επίσκεψη του USNS Carson City στη Σύρο. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα ορατό σύμβολο του πώς Ελλάδα και ΗΠΑ εμβαθύνουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητα στην περιοχή.

Το Carson City διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με ανάρτηση, επίσης στο Twitter, των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top