Το Αζερμπαϊτζάν τίμησε την Ελληνίδα πρέσβυ καλής θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στο πλαίσιο του 6ου διεθνούς φόρουμ που διεξήχθη στο Μπακού, η κυρία Βαρδινογιάννη έλαβε δύο σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις

Στο πλαίσιο του έκτου διεθνούς φόρουμ, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έλαβε δύο σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις.  

Ο Πρόεδρος της χώρας Ιλχαμ Αλίγιεβ  της απένειμε, το «Παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Αζερμπαϊτζάν». Παρουσία της συζύγου του, Μεχριμπαν Αλίγιεβα, εξήρε το έργο της  κυρίας Βαρδινογιάννη, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, μεταξύ των λαών του Αζερμπαϊτζάν και της Ελλάδας.

«Είστε μία πραγματική φίλη της χώρας μας και συγχρόνως με το σπουδαίο ανθρωπιστικό σας έργο αποτελείται ένα λαμπρό παράδειγμα για τον κόσμο», είπε ο Ο Πρόεδρος της χώρας Ιλχαμ Αλίγιεβ.

Το βραβείο αυτό,  αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση του κράτους του Αζερμπαϊτζάν και δίδεται σε αρχηγούς κρατών και σε εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για την τιμή ενώ αμέσως μετά την ξεχωριστή τελετή, είχε προσωπική συνάντηση με την Μεχριμπαν Αλίγιεβα.  Οι δύο κυρίες, ως πρέσβεις της   UNESCO συνεργάζονται στενά στα προγράμματα του οργανισμού, συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και  μοιράζονται το κοινό  όραμα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου, ειδικότερα προς όφελος των παιδιών.

Μεγάλη βαρύτητα στη συνάντηση της κυρίας Βαρδινογιάννη με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και την Πρώτη Κυρία του κράτους, έδωσαν  μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες.

Κατά την τελετή έναρξης του έκτου συνεδρίου στο Μπακού, που είχε ως θέμα : «Γεφύρωση του χάσματος για τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς», απονεμήθηκε στην κυρία Βαρδινογιάννη και το Διεθνές Βραβείο Nizami Ganjavi.  Ένα βραβείο τιμής και αναγνώρισης του έργου μεγάλων προσωπικοτήτων, για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς. 

Όπως είπε η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της: «Το βραβείο συμβολίζει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο: ένα κοινό όραμα που μοιραζόμαστε όλοι όσοι έχουμε αφιερώσει το έργο και τις καθημερινές μας προσπάθειες στη δημιουργία συνθηκών ειρήνης, φιλίας και αρμονίας».

Με το Διεθνές Βραβείο του Νizami Ganjavi, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στόχο έχει την προώθηση του διαλόγου ανάμ,εσα στους λαούς, τιμήθηκαν επίσης η Πρώτη Κυρία και Αντιπρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah  ο δεύτερος.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ του Μπακού, με τη συμμετοχή  προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, αποτελεί πλέον μια σημαντική πλατφόρμα για την συζήτηση και αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων  στη διεθνή  ατζέντα.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top