Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Θα μείνετε καιρό στις τουρκικές φυλακές»

Προσπάθησαν να εμψυχώσουν τα παιδιά τους να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες

Οι γονείς σήμερα είχαν ένα δύσκολο και ψυχοφθόρο έργο. Έπρεπε να ενημερώσουν τα παιδιά τους ότι η υπόθεση τους δεν θα λήξει σύντομα όσο οι ίδιοι πίστευαν και να τα εμψυχώσουν ώστε με υψηλό φρόνημα να αντέξουν την παραμονή τους στην φυλακή.

Η Λευκή Γεωργάκη είναι η μόνη  Ελληνίδα δημοσιογράφος  που  πέρασε μαζί με τον Θείο του Λοχία  στην Αδριανούπολη, έμεινε καθόλη την διάρκεια του επισκεπτηρίου και μίλησε με τους γονείς του Δημήτρη.

«Είμαστε  απλοί άνθρωποι, απλώς περιμένουμε να γυρίσουν τα παιδιά πίσω σε μας. Μπορεί να ληφθεί κάποια απόφαση από την τουρκική αρχή και να προωθηθούν  τα θέματα έχουμε κάποια αισιοδοξία», τόνισε ο θείος του Λοχία.

Με την φωτογραφία του παιδιού τους στα χέρια οι γονείς του Κουκλάτζη

 Κρατούν στα αγκαλιά  την φωτογραφία  του παιδιού τους  και  με  όση δύναμη τους έχει απομείνει  ζητούν την επιστροφή του στην πατρίδα.

Οι γονείς προσεύχονται νυχθημερόν  μπροστά στις εικόνες στο δωμάτιο του Δημήτρη Κούκλατζη και ελπίζουν σε ένα  θαύμα. Οι στολές παραμένουν  στην θέση τους καθαρές και σιδερωμένες, όπως έκανε πάντα η κυρία Σοφία

Η μητέρα του Δημήτητρη Κουκλατζή μιλώντας τονίζει: «Ο  Δημήτρης  είναι  ένα χαρούμενο, φιλικό  παιδί.  Ξόδευε  αρκετό  χρόνο με τους φίλους του,  ενώ αγαπά  την ποδοσφαιρική του ομάδα την  ΑΕΚ.  Πάνω απ 'όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Ο Δημήτρης  μπήκε  στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για   κάτι.  Στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα».

Έτσι μάθαμε την σύλληψη του παιδιού μας 

Στις 11 το πρωί της 2άς Μαρτίου  χτυπά το κουδούνι του σπιτιού των γονέων του Δημήτρη Κούκλατζη στην Ορεστιάδα.  Ένας ταξίαρχος και δύο  ανώτεροι  στρατιωτικοί  ενημερώνουν το Νίκο και την Σοφία Κούκλατζη για την σύλληψη του παιδιού τους. 

Τους διαβεβαίωσαν ότι  το περιστατικό δεν είναι σοβαρό και ότι σύντομα θα επιστρέψουν πίσω.

 

Δείτε ολόκληρο το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top