To Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στη συγκινητική εκδήλωση η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη απένειμε την Τιμητική Διάκριση του Ιδρύματος στην κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Γυναίκες από 30 χώρες έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης,  της ειρήνης,  της φιλίας,  της ισότητας, της δικαιοσύνης, αλλά και της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

«Η ύπαρξη χαρισματικών γυναικών που αγωνίζονται για την αλλαγή και τη βελτίωση, μας δίνει κουράγιο και ελπίδα. Μας δίνει έμπνευση και ώθηση. Σήμερα τιμάμε κάθε ανώνυμη γυναίκα που μάχεται μέσα στον σκληρό κόσμο που ζούμε, μέσα από αντιξοότητες, πολέμους, στερήσεις, βία» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

 (Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη)

Από την πρώτη στιγμή, το ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη δημιούργησε συνεργασίες με διεθνή ιδρύματα και φορείς, προωθώντας δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα θέματα των γυναικών. Σήμερα, στη συγκινητική εκδήλωση η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε την Τιμητική Διάκριση του Ιδρύματπος στην κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, τιμώντας στο πρόσωπό της την Ελληνίδα μητέρα, σύζυγο και επιστήμονα.

( Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου)

«Η σεμνότητά της και η ευαισθησία της είναι αρετές που την κάνουν να ξεχωρίζει στη συνείδηση των Ελλήνων. Έδωσε προτεραιότητα στην οικογένειά της, ενώ δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για το κοινό καλό, για την πατρίδα μας, για τα οράματα και τις αρχές της» υπογράμμισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Ελένη Μπίστικα)

Η κυρία Παυλοπούλου φανερά συγκινημένη μίλησε για τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας αλλά στάθηκε στον πιο σημαντικό… εκείνο της μητέρας.

«Έχω επτά εγγονές που μοιράζονται την αγκαλιά μου. Και είναι από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου να τις κρατώ στα χέρια μου. Αισθάνομαι όμως μεγάλη αγωνία και αναρωτιέμαι: εξάντλησα τις δυνατότητες μου ώστε να μπορώ κοιτώντας τες στα μάτια να βλέπω μέσα σε αυτά το μέλλον ενός καλύτερου κόσμου. Η απάντηση έρχεται πολύ αργά αλλά αξίζει να περιμένουμε» επεσήμανε η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου.

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mary Pyatt)

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαρία Γιαννίρη -Πρόεδρος Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών- και μέλη της Παναθηναϊκής)

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ιωάννα Κριεκούκη)

(Στέφανος Κορκολής, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σοφία Μανουσάκη)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες, γυναίκες με πολλές ιδιότητες, πολλούς ρόλους, με ανεξάντλητες δυνάμεις. Γυναίκες έτοιμες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για έναν πιο ασφαλή, δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

 (Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κική Δημουλά, Έρση Δημουλά)

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Karin Liebaut)

(Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Μόσχου Μαριάννα)

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κουλούρη Πηνελόπη)

(Μαρίνα Καρέλλα, Βέτα Τσουκαλά)

(Δάφνη Οικονόμου, Λίλα Λαλαούνη, Έφη Ζερεφού)

(Δέσποινα Αποστολάκη, 'Ηρα Ράλλη Βαλσαμάκη)

(Ράντα Γκαντούρ, Σόφη Κουταλίδη, Νάντια Θεοχαράκη)

(Αλεξία Βαρδινογιάννη, Ζέττα Αντσακλή)

(Zeynep Uras, Ρένα Παπαδοπούλου)

(Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαραντίτη-Πατσέα, Τζωρτζίνα Έλληνα)

(Κρίστη Χατζηνικολάου, Αλεξία Μπακογιάννη) 

(Άννυ Πετράκη, Μαρίτσα Τραυλού)

(Τζωρτζίνα Σοφιανοπούλου, Μαρίνα Βερνίκου, Κάτια Ζυγούλη, Βίκυ Καγιά)

(Αναστασία Ζάννη, Ελένη Βουδουράκη)

 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top