Έτσι δρούσαν οι ακροδεξιοί «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της Αντιτρομοκρατικής

Δρούσε ως εγκληματική οργάνωση

Έτσι δρούσαν οι «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές»

Την δράση των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ακροδεξιές οργανώσεις αποκαλύπτει το διαβιβαστικό έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτό, η ακροδεξιά οργάνωση «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» δρούσαν στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Οι πυρήνες της «χτυπούσαν» κυρίως πρωινές ώρες από τις 02:00 έως τις 04:00 μετά από εντολές και καθοδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Στον εισαγγελέα τα 11 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas» - Ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος

Εξαρθρώθηκε η ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 – Ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα

Η οργάνωση έκανε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με τα… επιτεύγματά της, ενώ στόχος της, όπως αποδείχθηκε μετά από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ήταν να σταματήσουν οι επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και να ξεκινήσουν εναντίον στόχων του Δημοσίου.

Όπως προκύπτει από το 90σέλιδο διαβιβαστικό, η οργάνωση συστήθηκε το 2010 κι έχει μέχρι σήμερα αναλάβει την ευθύνη για 30 ενέργειες, όπως τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε στέκια αντεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεων, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη.

Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης οργάνωσης ξεκίνησε από ένα τηλεφώνημα στην αντριτρομοκρατική, όταν άγνωστος έδωσε πέντε ονόματα εμπλεκομένων και τριών ακόμα προσώπων, καθώς και αριθμούς τηλεφώνων.

Οι αρχές ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ξεκίνησαν τις παρακολουθήσεις.

Από τις παρακολουθήσεις αυτές προκύπτει ότι η οργάνωση είχε επαφή με άτομο με το ψευδώνυμο «Λύκος» από τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης τα μέλη της οργάνωσης έκαναν κατοπτεύσεις χώρων και μάλιστα σε μια συνομιλία υπάρχει προβληματισμός για το αν θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο ή μηχανάκι γιατί θα έπαιρναν μαζί τους ένα 10λιτρο μπιτόνι.

Τα μέλη κάθε φορά είχαν επικοινωνία με τον αρχηγό, ο οποίος και έδινε το ok για να φύγουν από συγκεκριμένο χώρο, ώστε να μην εντοπιστούν, ενώ μετά από κάθε ενέργεια, έστελναν βίντεο σε κάποιον που ονόμαζαν «άλλο» και φέρεται να είναι υψηλόβαθμος.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η ΑΜΕ λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, καθόριζε στόχους, έδινε οδηγίες στα μέλη, ανέθετε ρόλους και παρείχε νομική προστασία στα μέλη της.

Ο φερόμενος ως αρχηγός είχε το ψευδώνυμο «Τσάμπ». Στον εμπλεκόμενο δικηγόρο είχε δοθεί η εντολή να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Στις ομολογίες τους οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι τα μέλη τους υπηρετούν μονάχα την οργάνωση και κανέναν άλλον και πως δεν έχουν αρχηγό.

Μιλώντας τέλος στην αστυνομία ο «Τσάμπ» αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση, από το 2010, υποστηρίζοντας ότι μέχρι και σήμερα έχει το ρόλο του συντονιστή και όχι του αρχηγού. Ο ρόλος του συντονιστή είναι, να συντονίζει το οπτικοακουστικό υλικό που λάμβανε από διάφορα άτομα του εθνικιστικού χώρου, και αποφάσιζε ποιο θα αναρτηθεί.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top