Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία: Η Ζαγορά έγινε Λονδίνο – «Βυθίστηκε η Θεσσαλία»

Κατολίσθηση «κατάπιε» τα 999 σκαλιά στο κάστρο του Παλαμηδίου

Ανυπολόγιστες καταστροφές αφήνουν πίσω τους οι σφοδρές βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου. Συνολικά 25 χωριά της Ηλείας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ βαρύς είναι ο απολογισμός των ζημιών στο οδικό δίκτυο και πολλά χωριά της Θεσσαλίας.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΗΛΕΙΑ

 

14 τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και άλλες 11 του δήμου Ζαχάρως,  βρίσκονται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επαρχιακοί δρόμοι έχουν τεμαχιστεί σε...χίλια κομμάτια,  μετά από εκτεταμένες κατολισθήσεις στις πλαγιές, αποκλείοντας τις οδικές συνδέσεις.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ

 

Στον συνοικισμό Μαυρονικόλα περισσότερα από 150 μέτρα του οδοστρώματος.... βυθίστηκαν στον γκρεμό.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗ «ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 

Στο έλεος των καταστροφών βρίσκεται και η Θεσσαλία. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης βρέθηκε στην Πιαλεία Τρικάλων για αυτοψία.

Η ΖΑΓΟΡΑ ΕΓΙΝΕ.... ΛΟΝΔΙΝΟ!

 

Το ανατολικό Πήλιο συνεχίζει να μετρά τις πληγές του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το μέσο ύψος βροχής  στη Ζαγορά το Φεβρουάριο είναι συνήθως 186 χιλιοστά, όμως φέτος καταγράφηκαν... 1.155 χιλιοστά, μια τιμή από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Σκεφτείτε πως στο συγκεκριμένο οικισμό της Θεσσαλίας έπεσε η... διπλάσια ποσότητα νερού, από αυτήν καταγράφεται - κατά μέσο όρο - στο Λονδίνο μια.... ολόκληρη χρονιά!

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ «ΚΑΤΑΠΙΕ» ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

 

Στο Ναύπλιο η κατολίσθηση....χτύπησε τα θρυλικά 999 σκαλιά που οδηγούν στο κάστρο του Παλαμηδίου. Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή χώματα και πέτρες υποχώρησαν, κλείνοντας την πρόσβαση στο  ιστορικό κάστρο της Ακροναυπλίας.

Μετεωρολογικός σταθμός στην Πελοπόννησο κατέγραψε πάνω από 600 χιλιοστά βροχής από την αρχή του χρόνου, τιμή αρκετά υψηλότερη από τη μέση τιμή των τελευταίων 10 ετών!  


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top