Αγωνία για τη δίκη των Ελλήνων αιχμαλώτων στην Τουρκία τη Δευτέρα

Ανησυχία στις οικογένειές τους λόγω της επιστροφής του Ερντογάν

Μετά από  πέντε 24ωρα που είναι στην φυλακή , οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα οδηγηθούν αύριο ενώπιων της τουρκικής δικαιοσύνης. Η αγωνία κορυφώνεται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που στο πλευρό τους θα βρίσκονται και οι οικογένειές τους που θα ταξιδέψουν στην Αδριανούπολη για να βρεθούν δίπλα  τους.

Η  επιστροφή του Ερντογάν στην Τουρκία  από την Αφρική  δημιουργεί έντονη ανησυχία στις οικογένειες των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που  αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.   Σήμερα  οι οικογένειες του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη αλλά και ολόκληρη η Ορεστιάδα  προσευχήθηκαν για την άμεση και ασφαλή επιστροφή των παιδιών τους.

«Σαν στρατιώτες της πατρίδας εκτελώντας το καθήκον τους συνελήφθησαν και  βρίσκονται στη φυλακή της Αδριανούπολης. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι  να προσευχηθούμε ο Θεός να τους δυναμώνει και να τους στηρίζει. Να προσευχηθούμε για τις οικογένειές τους» κάλεσε τους πιστούς στη θεία λειτουργία  ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός  

To Star στην οριογραμμή

Η απεσταλμένη του Star Ραλιώ Λεπίδου βρέθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου. Όπως φαίνεται στο video , 200 μέτρα πίσω από την γέφυρα το μοναδικό στοιχείο που δείχνει πως είμαστε στα σύνορα είναι τα χαμηλά κόκκινα πασσαλάκια τα οποία όμως έχουν καλυφθεί από την πυκνή βλάστηση και έτσι μπορεί εύκολα κάποιος να μπερδευτεί.

«Είναι μέσα στα πασσαλάκια τα βάτα και είναι καλυμμένα από δέντρα από κλαδιά που έχουν πέσει. Τα παιδιά προφανώς έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, μάλλον μπήκαν μέσα» δήλωσε κτηνοτρόφος της περιοχής.  

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ  Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Αύριο στο δικαστήριο, εκτός από τις οικογένειες, θα  βρίσκεται και η  διερμηνέας Τζανάν Χουσεΐν Τουρκτογκάν, Ελληνίδα μουσουλμανικού θρησκεύματος. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην Αδριανούπολη, επιφορτισμένη με τις απολογίες των δύο στρατιωτικών μας. Μεγαλωμένη στην Κομοτηνή, τελείωσε το Λύκειο και σπούδασε  σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Έχει μόνιμη συνεργασία με το Ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης και μιλά τόσο την ελληνική όσο και την τουρκική γλώσσα άπταιστα.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα ερωτήματα πάντως για την αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων στρατιωτών παραμένουν πελώρια. Υπό ποιες συνθήκες παραδόθηκαν στον Εχθρό; Απειλήθηκαν; Αφού ήταν ένοπλοι γιατί δεν οπισθοχώρησαν;

Είχαν εξοπλισμό μαζί τους; Ήταν πεζοί ζε όλη την περίπολο ή είχαν και τζιπ; Αν ναι που βρίσκεται το όχημα και ο εξοπλισμός;

Στο πλευρό των δυο στρατιωτικών της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας  στέκεται και ο     τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .

ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ , ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ , ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΑΜΕ.....

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ , ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ».   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top