Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο 17χρονος Αλέξης στη Θεσσαλονίκη

Θρήνος στην κηδεία του στην Περραία

Με την κηδεία του στην Περραία Θεσσαλονίκης γράφτηκε το Σάββατο ο επίλογος της τραγικής ιστορίας του Αλέξανδρου Τανίδη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μετά από εννέα μέρες αναζήτησης. Μηνύματα του άτυχου νέου στα social media, βλέπουν το φως της δημοσιότητας , περιπλέκοντας το θρίλερ του θανάτου του.

«Ήταν ένα παιδί φοβισμένο 00.01.56 διότι ο βίος του ο πρότερος δεν ήτανε καλός. Δηλαδή ένας μπαμπάς ο οποίος τα ισοπέδωνε ψυχολογικά τα παιδιά, η μαμά η ίδια με προβλήματα ένα σωρό. Ο πατέρας είναι ένας άνθρωπος που έβγαλε τα παιδιά του έξω από το σπίτι», λέει στο Star φίλη της μεγαλύτερης αδελφής του.

Ο Αλέξανδρος δεν ήταν ένα ευτυχισμένο παιδί, ούτε τα άλλα τρία αδέλφια του. Τα δύο μικρότερα βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Η μεγαλύτερη αδελφή του φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι. Το μόλις 20 ετών κορίτσι, ήταν το μοναδικό στήριγμα του 17χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Παπανικολάου. 

«Κάποια στιγμή έμεινε στο δρόμο και η αδελφή μερίμνησε  ώστε να υπάρξει μια εισαγγελική απόφαση για να μπορέσει λίγο να ισορροπήσει το ψυχικό του κομμάτι, να αισθανθεί κάπως ασφαλής. Νοσηλεύτηκε στο Παπανικολάου, το έσκαγε. Ήθελε να πάει να μείνει στο ορφανοτροφείο το Παπάφειο, γιατί θεωρούσε ότι εκεί μπορούσε να μείνει, να πάει στο σχολείο», πρόσθεσε η φίλη της αδελφής του 17χρονου

Στο τελευταίο του μήνυμα στο Facebook ζητούσε βοήθεια από τους φίλους του στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι θέλουν να τον σκοτώσουν.

«Βοηθήστε με να φτάσω στο Παπάφειο με ασφάλεια και να είναι καλά τα αδέλφια μου τα δύο, που σώθηκαν γιατί βρίσκονται σε άλλο ίδρυμα. Βοήθεια θέλω, αν μπορείτε να εμπλακείτε. Η μάνα μου ούτε ενδιαφέρεται για μένα, ούτε ο πατέρας μου,  που μας πέταξε στο δρόμο», έγραφε.

Ανορθόγραφα μηνύματα απόγνωσης , τα οποία ανέβαζε στα social media, βλέπουν - δυστυχώς πολύ αργά - το φως της δημοσιότητας. Απελπισμένες εκκλήσεις βοήθειας, που όπως φαίνεται δεν βρήκαν παραλήπτες.

«Η μάνα μου δεν έχει δικό της σπίτι, οπότε ο άνθρωπος που τη φιλοξενούσε, δεν με άφηνε να βρίσκομαι εκεί τη νύχτα. Ήμουν στο δρόμο. Εγώ μέχρι να φτάσω εδώ στη μονάδα εφήβων ΑΧΕΠΑ πέρασα από δύο νοσοκομεία», συνέχιζε.

Ο Αλέξανδρος έσβησε μόνος και αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αιτία θανάτου του είναι η ανακοπή καρδιάς, ενώ αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Δημοσίευμα τέλος αναφέρουν ότι ο 17χρονος Αλέξανδρος είχε διαγνωστεί με σπάνια ψυχιατρική ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδεοληψίες και μανία καταδίωξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top