Οι ψηφιακές προκλήσεις της Ελλάδας για ένα καλύτερο κόσμο

Όσο μεγαλύτερη είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην κοινωνία μίας χώρας, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη

Όσο μεγαλύτερη είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην οικονομία και στην κοινωνία μίας χώρας, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη που προκύπτουν για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τελικά τους οικονομικούς δείκτες.

Καλό είναι ο κόσμος να καταναλώνει τα ιδιαίτερα προϊόντα της Ελλάδας

Σε κράτη όπως το δικό μας που δεν διαθέτουν ισχυρή βιομηχανία και χαρακτηρίζονται από πληθώρα απομονωμένων περιοχών και πολυάριθμα νησιά, η επένδυση στην τεχνολογία και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και να αλλάξει προς το καλύτερο τα αναπτυξιακά δεδομένα.

Στην χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας, χρειάζονται ωστόσο ακόμα αρκετά συντονισμένα βήματα, ώστε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι το 99% των νοικοκυριών της χώρας έχει πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα, και να αναρριχηθούμε ψηλότερα στην ψηφιακή κατάταξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσα στις τεχνολογικές εφαρμογές οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τη χώρα μας σε ένα καλύτερο αύριο συγκαταλέγονται το ψηφιακό σχολείο, το ψηφιακό δημόσιο, οι έξυπνες πόλεις, τα προηγμένα δίκτυα, η τηλεϊατρική και η τεχνητή νοημοσύνη.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top