Αποκαλυπτικά στοιχεία για την 39χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της – Τα μοιραία λάθη των γιατρών

Προσπάθησαν να τα συγκαλύψουν – Καταδικάστηκαν και άσκησαν έφεση

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση της 39χρονης εγκύου που έχασε τη ζωή της τον Μάρτιο του 2012 στη Βέροια.

Οι γιατροί όχι μόνο προκάλεσαν τον θάνατό της από αμέλεια,  όπως αποδέχτηκε το δικαστήριο, αλλά προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καλύψουν το λάθος τους.

Μόλις οι γιατροί κατάλαβαν μέσα στο χειρουργείο την ώρα της καισαρικής ότι η γυναίκα χάνει τη μάχη για τη ζωή, προσπάθησαν, όπως αποδεικνύουν με έγγραφα οι συγγενείς της, να καλύψουν τα μοιραία λάθη τους.

Λίγο πριν τις 21:00 η Αθηνά Καμαριώτου υπεβλήθη σε καρδιοτοκογράφημα. Οι γιατροί θα έπρεπε ήδη να παρατηρήσουν ότι υπάρχουν ύποπτα στοιχεία, ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μητέρα και με το παιδί. Ωστόσο οι γιατροί είπαν στη μητέρα ότι πρέπει να περιμένει στο δωμάτιο.

ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ:

 

Πρώτον: Οι γιατροί δε διέγνωσαν ότι οι ωθήσεις της μήτρας και οι παλμοί του εμβρύου δεν ήταν εναρμονισμένοι.

Δεύτερον: Οι γιατροί υποστήριξαν ότι δηλητηριάστηκε από το αμνιακό υγρό της, μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή τοκετού. Ωστόσο ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ύπαρξη αμνιακού υγρού στους ιστούς της θανούσης.

Τρίτον: Οι γιατροί εξαφάνισαν τον πλακούντα χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Δυο μόλις ημέρες μετά το περιστατικό, οι συγγενείς της θανούσης ζήτησαν εγγράφως από το νοσοκομείο της Βέροιας να παραλάβουν τον πλακούντα για να εξεταστεί. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε βρέθηκε.

Το ίδιο βράδυ η 39χρονη κατέληξε από αιμορραγία, δύο μήνες μετά έφυγε από τη ζωή και το νεογέννητο.

Οι τρεις γιατροί πρωτόδικα καταδικάστηκαν από 2 έως 4 χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραποίηση εγγράφων .

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top