Στην Πάτρα είναι μπροστά! Cafe κάνει delivery τον cappuccino με… drone

Τι λέει στο star.gr ο ιδιοκτήτης του για την πρωτοποριακή αυτή ιδέα

Είσαι στη δουλειά και ονειρεύεσαι έναν ζεστό cappuccino, αλλά δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι για να κατέβεις στο cafe και να τον πάρεις; Βολτάρεις στην παραλία κάτω από το ζεστό ήλιο στη μέση του πουθενά και θέλεις σαν τρελός ένα freddo espresso; Αν μένεις στην Πάτρα, τότε είσαι τυχερός, γιατί εκεί υπάρχει η πρώτη καφετέρια που κάνει delivery τον καφέ και μάλιστα με… drone.

Το star.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Μπάτσικα, ιδιοκτήτη της καφετέριας “Acera” στο κέντρο της Πάτρας που ξεκίνησε πιλοτικά να λειτουργεί το πρωτοποριακό αυτό σύστημα delivery με drone.

Ο ίδιος δηλώνει λάτρης των drone κι έτσι σκέφτηκε ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση να παραδίδει τους καφέδες... από αέρος.

«Το drone είναι το παιχνίδι μου. Έχω drone, ασχολούμαι πολύ, οπότε σκέφτηκα έναν τρόπο να το βάλω και στη δουλειά μου», είπε στο star.gr.

Όπως εξηγεί, το σύστημα είναι ακόμα πιλοτικό και σε εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση ενός app που θα επιτρέπει σε όποιον θέλει να παραγγέλνει τον καφέ του μέσα από το κινητό του και να τον πληρώνει κιόλας.

(Ο ιδιοκτήτης του cafe, Νίκος Μπάτσικας)

Μάλιστα στα σχέδια των ιδιοκτητών είναι να μπορεί ο πελάτης να βλέπει real time πού βρίσκεται το drone και σε πόση ώρα θα έχει στα χέρια του τον καφέ του.

Επίσης αναζητούν ένα σύστημα που θα επιτρέπει στο drone με GPS να φτάνει στον προορισμό του για να κάνει το delivery, ενώ η πτήση θα γίνεται με χειριστήριο.

Ο τρόπος αυτός όμως παράδοσης του καφέ έχει και τους περιορισμούς του.

«Το drone δεν μπορεί να κάνει παράδοση μέσα στο σπίτι, ούτε σε πυλωτή. Γι’ αυτό θα ειδοποιείται με μήνυμα στο κινητό του ο πελάτης ότι η παραγγελία του έφτασε, ώστε να βγαίνει έξω για να την παραλάβει», τόνισε ο κ. Μπάτσικας.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν τα drone θα εξαφανίσουν τα… παπάκια, ο ιδιοκτήτης του καφέ ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

«Τα παπάκια είναι για εκεί που δεν μπορεί να πάει το drone. Ας πούμε όταν βρέχει δεν μπορεί να γίνει παράδοση με drone, ούτε όταν φυσάνε άνεμοι 7 μποφόρ. Οπότε τότε το delivery γίνεται με τον γνωστό, παραδοσιακό τρόπο», είπε.

Ο νέος τρόπος πάντως delivery του καφέ, ακόμα κι αν βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο έχει ήδη βρει φανατικούς υποστηρικτές.

«Ο κόσμος έχει υποδεχθεί την ιδέα μας πολύ θερμά και θέλουν όλοι να τους παραδίδεται ο καφές με το drone. Θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή και σύντομα θα μπορέσουμε να θέσουμε σε πλήρη λειτουργία το νέο σύστημα», λέει.

Ευαγγελία Ντούρου

email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top