Μετά την επέλαση του ισχυρού χαμηλού βαρομετρικού «Λητώ» έρχεται νέο κύμα χιονιά.

Στο (νέο) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά: 

α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν: 

 

1. Απόψε Τρίτη (27-02-18) τα νησιά του ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. 

2. Αύριο Τέταρτη (28-02-18) τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

β. Τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις: 

 

1. απόψε Τρίτη (27-02-18) σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μετρά), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μετρά), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω απλό τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

2. αύριο Τέταρτη (28-02-18) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-18) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός. 

Πηγή: Φώτο Eurokinissi/ InTime
Tags: