Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα – Πολικές θερμοκρασίες

Σε ποιες περιοχές «κατρακύλησε» ο υδράργυρος - Νέα ενημέρωση: 21:12

Η κακοκαιρία μπορεί σιγά σιγά να φεύγει, όμως τα προβλήματα μένουν στη βόρεια Ελλάδα η οποία «χτυπήθηκε» από το χαμηλό βαρομετρικό «Λητώ».

Τα έντονα φαινόμενα παρουσιάζουν σήμερα σταδιακή υποχώρηση, ωστόσο το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού διατηρείται σε Μακεδονία και Θράκη  όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και περιοδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ τα φαινόμενα από τη νύχτα αναμένεται να ενταθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ - ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

 

Νεφώσεις επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να δείχνει 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Κανονικά λειτουργεί μέχρι στιγμής και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο τις πρωινές ώρες έπεσε κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί στο Καϊμάκτσαλαν όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -12 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονολάστιχων σε αρκετούς δρόμους του ορεινού επαρχιακού δικτύου.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -8 βαθμούς στην Πτολεμαΐδα και στους -5 βαθμούς στη Φλώρινα. 

Την ίδια ώρα, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των Γρεβενών και της Φλώρινας. Αντίθετα, κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top