Καταγγελία για αμέλεια γιατρού για τον θάνατο του τέως δημάρχου Φιλαδέλφειας, Α. Λάλου, στο Star

Τον έδιωξαν από το Σισμανόγλειο και λίγες ώρες αργότερα πέθανε

Καταγγελία για αμέλεια γιατρού που στοίχισε τη ζωή του τέως δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Αλέκου Λάλου, κάνει στο Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου ο γιος του, νυν αντιδήμαρχος της πόλης. Ο ίδιος σκοπεύει να μηνύσει τον γιατρό του Σισμανόγλειου που ανέλαβε το περιστατικό.

«Ο πατέρας μου από το πρωί μέχρι που γύρισε σπίτι και κατέληξε, σε καμία στιγμή δεν είχε καλή κλινική εικόνα. Ο άνθρωπος παραπονιόταν και πόναγε. Σφάδαζε. Πώς γίνεται να έχει καλή κλινική εικόνα ένας άνθρωπος που μετά από μια ώρα πεθαίνει;», αναρωτιέται ο Μιχάλης Λάλος.

Όπως κατήγγειλε στο Star, ο πατέρας του με σοβαρό ιστορικό καρδιοπάθειας, αντιμετωπίστηκε πλημμελώς στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, που εφημέρευε την Παρασκευή, κι έτσι έχασε άδικα τη ζωή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καρδιολόγος που εξέτασε τον πατέρα του, τον ενημέρωσε πως έχει μυοσκελετικό πρόβλημα, όμως ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε μέσα στο σπίτι του λίγες ώρες μετά.

«Στις ακτινογραφίες μου είπε ότι δε βλέπει κάποιο επεισόδιο στεφανιαίο εκείνη την ώρα. Δε φαίνονται τέτοιες ενδείξεις, του είπε όμως στην ακτινογραφία ότι βλέπει μια διάταση στην ανιούσα αορτή. Αλλά δεν τη θεώρησε ότι είναι τόσο επείγον, τόσο σημαντικό, και μου λέει στο άμεσο μέλλον να κάνετε μια αξονική τομογραφία για περαιτέρω ευρήματα».

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο γιος του θανόντος, Μιχάλης Λάλος, αφού δεν έγινε εισαγωγή, στις 3:15 το μεσημέρι έφυγαν από το νοσοκομείο, στις 4:00 γυρίσαν στο σπίτι και στις 5:00 ακούστηκαν οι σπαρακτικές φωνές της οικογένειας, καθώς ο 73χρονος άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του.

Με ανάρτησή του στο Facebook μάλιστα έκανε λόγο και για αργοπορία του ασθενοφόρου στην αρχική κλήση για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Πάντως η διοίκηση του Σισμανόγλειου έχει διατάξει ΕΔΕ για το περιστατικό, ενώ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως έγιναν όλες οι εξετάσεις χωρίς να υπάρχει ένδειξη για ισχαιμικό επεισόδιο. Σήμερα θα γίνει νεκροψία, που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του τέως δημάρχου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top