Χιόνια σε Φθιώτιδα και Καρπενήσι - Φούσκωσαν οι ποταμοί Σπερχειός και Ληθαίος

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Νέα ενημέρωση 20:30

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο να είναι σε επιφυλακή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και οι νοτιάδες που λιώνουν τα χιόνια στις ορεινές περιοχές έχουν γεμίσει με νερό τους χειμάρρους και τα ποτάμια της Φθιώτιδας.

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή για τον Σπερχειό ποταμό, η στάθμη του οποίου έχει ήδη ανέβει, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η κατάσταση να γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ελέγχουν συνεχώς τη στάθμη του νερού και τις γέφυρες.

Στο μεταξύ το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στην εθνική οδό Λαμίας -Καρπενησίου στο ύψος της αερογέφυρας μετά τον Σταυρό.

Σκαπτικό μηχάνημα της περιφέρειας Στερεάς απομάκρυνε τα χώματα από το οδόστρωμα με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος τροχαίας Λαμίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία.

Χιόνια σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Αργά το βράδυ του Σαββάτου χιόνισε στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία.

Μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής η κυκλοφορία από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι τη σήραγγα, γινόταν με αλυσίδες, ωστόσο ο δρόμος καθαρίστηκε και η κυκλοφορία πλέον γίνεται κανονικά.

Χιόνι έπεσε το βράδυ του Σαββάτου και μέσα στο Καρπενήσι.

Φούσκωσε και ο Ληθαίος στα Τρίκαλα

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο φούσκωσε ο Ληθαίος ποταμός (παραπόταμος του Πηνειού), που περνά μέσα από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Ιδιαίτερα προβλήματα όμως δε δημιουργήθηκαν, παρά μόνο από την υπερχείλιση των άλλων ποταμών της ευρύτερης περιοχής και τον Πηνειό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top