Αυτό είναι το καλάσνικοφ με το οποίο «γάζωσαν» τον Βασίλη Στεφανάκο - Πού στρέφονται οι έρευνες

Το βρήκαν δύτες στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης - Νέα ενημέρωση: 21:19

Βρέθηκε το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε, στις 17 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Στεφανάκος, έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Για την ακρίβεια, το όπλο της δολοφονίας είχε βρεθεί από τις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο μόλις τώρα, όπως αναφέρει η Real News, γίνεται γνωστό ότι το συγκεκριμένο καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, δηλαδή 10 ημέρες μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, δύτες στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης είχαν έρθει αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα.

Η παρέα δυτών βούτηξε στη θάλασσα και... έπιασε ένα καλάσνικοφ! Οι δύτες είχαν πάει στην παραλία της λεωφόρου Σουνίου προκειμένου να προπονηθούν στην ελεύθερη κατάδυση στο σημείο «Πηγάδι», που αποτελεί μέρος δοκιμής για τους δύτες.

Κολυμπώντας, εντόπισαν στον βυθό ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ψαροντούφεκο. Αμέσως βούτηξαν για να το πιάσουν, καθώς νόμιζαν ότι το είχε χάσει κάποιος ψαράς, όμως πλησιάζοντας προς τον πυθμένα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για πολεμικό όπλο τύπου ΑΚ-47.

Αφού έβγαλαν το καλάσνικοφ στην παραλία, ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές, στις οποίες και το παρέδωσαν. Η υποψία τους ήταν μήπως το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια και οι δράστες το πέταξαν στον βυθό για να το ξεφορτωθούν και να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Το καλάσνικοφ βρισκόταν στο βυθό της θάλασσας 10 ημέρες, γι’ αυτό και «έριξε» κανονικά, όταν οι αστυνομικοί έκαναν τις βαλλιστικές εξετάσεις. Όσον αφορά τυχόν αποτυπώματα που θα μπορούσε να είχε πάνω το όπλο, δεν βρέθηκε τίποτα, καθώς το νερό της θάλασσας τα εξαφάνισε όλα. Πρόκειται για κινεζικής κατασκευής καλάσνικοφ, χωρίς κοντάκι, που προέρχεται από τις προμήθειες του αλβανικού στρατού.

Οι βαλλιστικές εξετάσεις απέδειξαν ότι το συγκεκριμένο καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου από τους δράστες που δολοφόνησαν εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του τον Βασίλη Στεφανάκο.

Αυτό που τώρα θα επιχειρήσουν οι αστυνομικοί είναι η συλλογή πιθανών στοιχείων ερευνώντας μια προς μια όλες τις πιθανές διαδρομές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι δράστες ή κάποιοι συνεργοί τους από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής γύρω από τη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαιδάρι, όπου δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος, μέχρι το σημείο που εντοπίστηκε το καλάσνικοφ στη Βουλιαγμένη.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στοχοποιήσει δύο άτομα που θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί στη δολοφονία του Στεφανάκου, με βαρύ ποινικό παρελθόν. Ο τρόπος κίνησης και ο σωματότυπος του ενός μάλιστα ταιριάζουν με την εικόνα του δολοφόνου που έχει αποτυπωθεί από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που κατέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top