Η PLAYMOBIL στο πλευρό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Υπογράφτηκε σύμφωνο συνεργασίας

Η PLAYMOBIL στο πλευρό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα έμπρακτης στήριξης του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποίησε η αγαπημένη εταιρεία παιδικών παιχνιδιών PLAYMOBIL, η οποία εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται δίπλα στο Σύλλογο μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης PLAY & GIVE. 

Αυτή τη φορά η PLAYMOBIL γίνεται Συνεργαζόμενο Κέντρο με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του παιδότοπου PLAYMOBIL FUN PARK στη Κηφισιά, όπου ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες της PLAYMOBIL θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και θα πραγματοποιείται και συλλογή δειγμάτων των ενδιαφερομένων, οι οποίοι έτσι θα εγγράφονται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Παγώνης)

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε από την Πρόεδρο των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Γενικό Διευθυντή της PLAYMOBIL HELLAS κύριο Γιώργο Παγώνη, στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - «ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ-ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία PLAYMOBIL για τη σημαντική της προσφορά στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός πως έχουμε στο πλευρό μας μία από τις πιο αγαπημένες διαχρονικά εταιρείες παιχνιδιών, όπως είναι η Playmobil, με παιχνίδια που χαρίζουν το χαμόγελο στα παιδιά και με ποικίλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την εθελοντική συμμετοχή στο έργο μας. Φέτος, με την Playmobil Hellas κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η Playmobil γίνεται από σήμερα Συνεργαζόμενο Κέντρο με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τον ήδη μεγάλο αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και να χαρίσουμε ελπίδα σε ακόμα περισσότερα παιδιά».

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Παγώνης)

Ως αναγνώριση της σημαντικής  συμβολής του κυρίου Γιώργου Παγώνη και της Playmobil στο έργο του Συλλόγου, η κυρία Βαρδινογιάννη του απένειμε το «Βραβείο Εκτίμησης» της ΕΛΠΙΔΑΣ.

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Παγώνης)

Εν συνεχεία ο κύριος Παγώνης, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που του κάνει και παρουσίασε με αριθμητικά στοιχεία την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος PLAY & GIVE : «Στα 6 χρόνια παρουσίας του προγράμματος στην ελληνική αγορά, έχουν αγκαλιάσει τις φιγούρες PLAYMOBIL play & give πάνω από 600.000 παιδιά. Να σκεφτείτε μόνο ότι έχουμε περίπου 85-90.000 γεννήσεις το χρόνο. Που σημαίνει πως εδώ και 6 χρόνια, όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν αγόρασαν και τίμησαν το PLAYMOBIL play & give».

(Μανώλης Παπασάββας, Γιώργος Παγώνης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη)

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωσταντοπούλου, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά της την PLAYMOBIL, τόνισε πόσο σημαντική είναι η καλή συνεργασία των δύο πλευρών: «Πριν από έξι χρόνια ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ξεκινούσε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  Την ίδια ώρα η PLAYMOBIL ξεκινούσε το διεθνώς πρωτοποριακό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών γύρω από την έννοια της προσφοράς PLAY & GIVE.  Έξι χρόνια μετά, εμείς κερδίσαμε 60.000 εθελοντές δότες και εσείς ήδη μετράτε έξι χρόνια ενός πολύ επιτυχημένου προγράμματος.  Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το να κερδίζεις μαζί με έναν φίλο».

(Στέλιος Γραφάκος, Αγάπη Ντούμου, Μαρία Χριστοδούλου, Γιώργος Παγώνης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλης Παπασάββας, Ινώ Κωνσταντοπούλου)

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία» και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κύριος Μανώλης Παπασάββας ευχαρίστησε και αυτός την Playmobil για την πολυετή προσφορά της και εξήγησε πόσο σημαντικά αποτελέσματα έχει η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τον θεσμό του εθελοντή δότη μυελού των οστών.

Στην ξεχωριστή αυτή η εκδήλωση συμμετείχαν επίσης παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς με τους ήρωες της PLAYMOBIL.  Στους μικρούς φίλους της PLAYMOBIL μοιράστηκαν οι συλλεκτικές φιγούρες PLAYMOBIL PLAY & GIVE που για το 2017-2018 είναι ο «Παππούς» και η «Γιαγιά» και δημιουργήθηκαν από την Εταιρεία προκειμένου να αναδειχτεί η αξία της ελληνικής οικογένειας και να μεταφερθεί ένα μήνυμα αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς σε μικρούς και μεγάλους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top