Oι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το "Γαύδος" !

"Χαστούκι" για το σουλτάνο από τα βίντεο της σύγκρουσης

Κόλαφο για την Άγκυρα και το νταή Σουλτάνο Ερντογάν, αποτελούν τα συγκλονιστικά βίντεο από τις κάμερες του ελληνικού σκάφους "ΓΑΥΔΟΣ", τη στιγμή που η τουρκική ακταιωρός πέφτει με δύναμη πάνω του στην περιοχή των Ιμίων. "Ήθελαν να μας βυθίσουν", λένε τα μέλη του πληρώματος.

Πρόκειται για δύο βίντεο που δημοσιοποίησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα οποία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το ελληνικό σκάφος έπεσε πάνω στο τουρκικό.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΟ "ΓΑΥΔΟΣ" !

Όπως δείχνει και το βίντεο, το UMUT πέφτει με δύναμη με την πλώρη στο πίσω αριστερό μέρος του ελληνικού σκάφους, το οποίο φαίνεται να παραμένει ακίνητο. Αμέσως μετά την πρόσκρουση, το «ΓΑΥΔΟΣ» φουλάρει τις μηχανές, ενώ ένα μέλος του πληρώματός του χειρονομεί με οργή κατά των Τούρκων.

Μαρτυρία μέλους του πληρώματος του «ΓΑΥΔΟΣ» - «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»:

"Όταν έφτασαν στα 50-60 μέτρα από μας, ήμασταν πια σίγουροι ότι δεν μπλοφάρει. Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν άλλαξε κατεύθυνση".

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΤΖΙΑ

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Άγκυρα η δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι την επόμενη φορά η Αθήνα δεν θα αντιδράσει και τόσο ειρηνικά. Ο Έλληνας υπουργός ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση, σχολίασε το τουρκικό ΥΠΕΞ. Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ. : Υπερβαίνετε συνεχώς τις κόκκινες γραμμές και αντιδράτε σαν να μην έχετε επαφή με την πραγματικότητα.

Τα Ίμια είναι ελληνικά ακόμα και σε αυτόν το χάρτη της Τουρκικής Γεωγραφικής Υπηρεσίας, που εκδόθηκε το 1969!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top