Βγήκε το πόρισμα για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου – Ποια ήταν η αιτία;

Η κακή συντήρηση στάθηκε μοιραία

Το πόρισμα της ΕΛΑΣ για το τζιπ του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου που τυλίχθηκε στις φλόγες στις 8 Ιουνίου 2016 στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μέσα σε αυτό δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα.

Διαβάστε επίσης: «Ο Μαυρίκος ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ» είπε ο ιατροδικαστής- Πώς πήρε ΦΩΤΙΑ η Πόρσε

Μαυρίκος: Πραγματογνώμονας ρίχνει φως στα αίτια της τραγωδίας στην Αττική Οδό

Ο Κούγιας επιβεβαιώνει ότι ο άνδρας που απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό είναι ο εκδότης Μαυρίκος

ΑΥΤΗ είναι η Πόρσε μέσα στην οποία ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ο εκδότης Μαυρίκος- ΦΩΤΟ

ΑΥΤΟΣ είναι ο εκδότης Μαυρίκος που απανθρακώθηκε-Είχε κατηγορηθεί για το κύκλωμα των εκβιαστών

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το πόρισμα της ΕΛΑΣ διαπιστώνει σοβαρό μηχανολογικό πρόβλημα και κακή συντήρηση του οχήματος.

Στον ογκώδη φάκελο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που συνέταξαν ειδικοί πραγματογνώμονες το τραγικό συμβάν συνδέεται με προηγούμενο ατύχημα που είχε ο εκδότης λίγους μήνες νωρίτερα και το οποίο είχε προκαλέσει στρεβλώσεις στους άξονες του αυτοκινήτου.

Επίσης, συνδέει το τραγικό δυστύχημα με μια αλλαγή κρίσιμου εξαρτήματος στο σύστημα κατεύθυνσης του πολυτελούς αυτοκινήτου που αντικαταστάθηκε με μεταχειρισμένο σε συνεργείο στον Νέο Κόσμο, χωρίς να υπάρξει συνολική επισκευή των βλαβών του οχήματος.

«Η οπή στο δάπεδο του θόλου του κιβωτίου ταχυτήτων φέρει ίχνη πλήξης από τμήματα κυρίως της “καδένας” που έχει το σύστημα μεταφοράς της κίνησης», αναφέρουν οι πραγματογνώμονες.

Στον φάκελο της ΕΛΑΣ περιλαμβάνονται επίσης πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αλλά και στελεχών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το αυτοκίνητο του εκδότη, κινούνταν στην Αττική Οδό, στο ύψος γνωστού εμπορικού κέντρου, όταν άρχισε να χτυπά ανεξέλεγκτο στο κιγκλίδωμα ασφαλείας. Αυτό έγινε τουλάχιστον έξι με επτά φορές. Ο 42χρονος προσπάθησε να το επαναφέρει στην κανονική του πορεία, όμως το ΙΧ ανεφλέγη και ο εκδότης εγκλωβίστηκε σε αυτό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top