Το μοιραίο λάθος που στοίχισε τη ζωή στο ζευγάρι ορειβατών στο όρος Καϊμάκτσαλαν

Δείτε στο video τη στιγμή που ανασύρονται οι σοροί τους

Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο το οποίο αποτυπώνει τη στιγμή του εντοπισμού και της ανάσυρσης των σορών του ζευγαριού από τα Σκόπια που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε ορειβατικό δυστύχημα στο όρος Καϊμάκτσαλαν.

Στις 10 η ώρα το πρωί της Κυριακής, ύστερα από 21 ώρες απεγνωσμένης αναζήτησης, οι διασώστες εντόπισαν επιτέλους το ζεύγος των χαμένων ορειβατών σε χαράδρα κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, σε ύψος 2,500 μέτρων. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά.

Ο 30χρόνος άνδρας από τα Σκόπια και η συνομήλικη σύντροφός του που είχαν βγει για πεζοπορία στο βουνό με γκρουπ 50 ατόμων από την γειτονική χώρα, πλήρωσαν ακριβά την απερισκεψία τους να αψηφήσουν τον καιρό για να ψάξουν κάποιους φίλους τους, για τους οποίους είχαν σχηματίσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι είχαν χαθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καϊμάκτσαλάν: Εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι που είχε πάει για πεζοπορία

Ολονύκτιες έρευνες υπό χιονοθύελλα για τους 2 αγνοούμενους στο Καϊμάκτσαλαν

ΣΤΟΥΣ 6 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

 

Από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, μέσα δηλαδή σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, έξι συνολικά άτομα έχουν πληρώσει με την ζωή τους την αγάπη τους για τα βουνά της πατρίδας μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού και η ορθή εκτίμηση των καιρικών συνθηκών, είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία μπορούν να προστατεύσουν τους λάτρεις των ορεινών δραστηριοτήτων από τους κινδύνους που τους παραμονεύουν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top