Ανοίγει ο δρόμος για την φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Θα διατίθεται από τα φαρμακεία με συνταγή γιατρού

Ανοίγει ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα και η κυβέρνηση προσδοκά κέρδη που θα φτάνουν το 1,5 δις ευρώ. Οι συναρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν πως ήδη ξένες επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα μας!

Η φαρμακευτική κάνναβη θα μπει επίσημα στην ελληνική αγορά και σε λίγο καιρό θα συνταγογραφείται από γιατρό και θα διατίθεται στα φαρμακεία από τις φαρμακαποθήκες του κράτους. Δεν ανοίγει όμως απλώς ο δρόμος για τη χρήση της αλλά και για την καλλιέργεια της στην Ελλάδα.

Ο επιχειρηματίας Έλληνας ή ξένος που θα θέλει να επενδύσει στην φαρμακευτική κάνναβη θα πρέπει να πάρει ενιαία άδεια 4 στρεμμάτων για παραγωγή και επεξεργασία , θα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες και θα ελέγχεται κάθε χρόνο από το κράτος. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης πιστεύει πως τα επόμενα τρία χρόνια τα κέρδη θα φτάσουν το 1,5 δις ευρώ.

Το κλίμα της Ελλάδας είναι φιλικό προς την κάνναβη τόνισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί στη συνέντευξη τύπου και ήδη δέχονται προτάσεις από γερμανικές και καναδικές εταιρείες .

Το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη βρίσκεται στο τελικό του στάδιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top