Εντολή για έφεση κατά της απόφασης που αθώωνε τους τρεις μαθητές που κατηγορούνταν για κακοποίηση 10χρονου

Ο δικηγόρος της μητέρας του 10χρονου μιλά για «δίκη παρωδία» - Τι απαντά ο δικηγόρος της άλλης πλευράς

Eντολή για έφεση έδωσε η εισαγγελία Εφετών κατά της απόφασης που έκρινε ομόφωνα αθώους τους τρεις 11χρονους μαθητές που κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου συμμαθητή τους.

Αυτό σημαίνει πως η μαραθώνια δίκη που είχε γίνει προ ημερών κεκλεισμένων των θυρών, θα επαναληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομόφωνα αθώοι οι τρεις 11χρονοι που κατηγορούνταν για τον βιασμό συμμαθητή τους – Ξεσπά στο Star η μητέρα του 10χρονου

Όπως εξήγησε ο Σταύρος Γεωργίου (ο δικηγόρος της μητέρας του 10χρονου που έχει αναλάβει την υπόθεση μαζί με τον δικηγόρο Τριαντάφυλλο Εμμανουηλίδη), «από την ανάγνωση της δικογραφίας δε μπορώ να βγάλω άκρη. Γιατί αν εγώ μπορούσα να βγάλω άκρη θα μπορούσαν και οι δικαστές να δικάσουν. Γιατί έκαναν δίκη χαρτοπόλεμου. Μερικές φορές δεν αρκεί η δικογραφία. Η δίκη του Βόλου ήταν παρωδία, πρώτον γιατί εκλήθησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες 4 δάσκαλοι που ήταν κατηγορούμενοι γι΄αυτό το θέμα και έχουν δικαίωμα να μην πουν τίποτα που θα τους κρίνει ενόχους από το νόμο. Μόνο αυτοί ήταν οι μάρτυρες αν και ζητήθηκε να έρθουν οι παιδοψυχίατροι που είχαν εικόνα για όλα τα παιδιά, οι παιδοχειρουργοί, οι τεχνικοί σύμβουλοι, να έρθει η ιατροδικαστής κυρία Ρουμπίνη Λεονταρή».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ:

 

«Σύμφωνα με το έγγραφο, η μια εισαγγελία λέει στην άλλη “παρακαλούμε να ασκήσετε έφεση κατά της τάδε απόφασης”. Αυτό για μένα είναι νομικά πρωτόγνωρο. Ότι διατάσσει η μια εισαγγελία την άλλη εισαγγελία να κάνει την έφεση. Πληροφορηθήκαμε ότι ασκήθηκε έφεση με κάποιους λόγους που εγώ τους θεωρώ αστείους και το τονίζω. Δεν φοβίζει την πλευρά ούτε των υπερασπιστών ούτε και των γονέων των παιδιών γιατί όπως αθωώθηκαν πανηγυρικά με ομόφωνη απόφαση μετά από μια διαδικασία που κράτησε 11,5 ώρες, έτσι θα κριθεί και από το Εφετείο. Δε μας φοβίζει τίποτα γιατί το συγκεκριμένο κατηγορητήριο δεν είναι απλή μυθοπλασία, αλλά κατάσταση που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στα ποινικά χρονικά της χώρας. Θα γελάσει -όποιος γελάσει- τελευταίος!»

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top