«Αδειάζουν» το υπουργείο και οι αστυνομικοί για τις 140.000 του συλλαλητηρίου

Εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην επίσημη ανακοίνωση του αριθμού των συμμετεχόντων

Η μάχη της πλατείας καλά κρατεί και σήμερα, μία μέρα μετά από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία με κεντρικό ζήτημα αντιπαράθεσης να παραμένει ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτό.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η αστυνομία έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή ήταν 140.000, την ώρα που οι διοργανωτές μιλούν για περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο.

Πάντως οι ίδιοι οι αστυνομικοί, έσπευσαν να… αδειάσουν το υπουργείο για τις εκτιμήσεις τους όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που πλημμύρισε το Σύνταγμα, αλλά και για την απόφαση να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1,  αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θ. Παπαδάκης, τόνισε ότι η εκτίμηση της αστυνομίας είναι λανθασμένη και πως στο Σύνταγμα την Κυριακή δεν ήταν μόνο 140.000 άνθρωποι.

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν πρέπει να γίνεται πραγματογνώμονας για το πόσα άτομα πηγαίνουν σε μια ειρηνική διαδήλωση ή σε ένα συλλαλητήριο. Αυτό συμβαίνει σπάνια έγινε και πριν δύο εβδομάδες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ σε αντίστοιχες διαδηλώσεις, όπως στα εγκαίνια της ΔΕΘ ή στην πορεία της 17Ν δεν βγάζει ανακοίνωση η ΕΛΑΣ για το πόσοι συμμετέχουν σε αυτές», είπε ο κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά στις εικόνες είναι πασιφανές ότι είναι πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000. Οι εικόνες που έδωσε η αστυνομία πρέπει να είναι από τα πρώτα λεπτά έναρξης του συλλαλητηρίου, όταν ο κόσμος ακόμα πήγαινε. Σκεφτείτε δύο γήπεδα σαν το ΟΑΚΑ χωράνε 140.000 άτομα. Δείχνουν οι χθεσινές εικόνες μόνο δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ βλέπω εγώ από την οθόνη μου».

Την ίδια ώρα ερωτήματα εγείρει το σβήσιμο με mosaic μιας ένδειξης πάνω αριστερά στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι στο συγκεκριμένο σημείο αναγράφεται η ώρα που τραβήχτηκε το βίντεο.

Αν ισχύει αυτό και όντως από το βίντεο της ΕΛΑΣ έχει σβηστεί η ώρα, τότε υπήρχε πρόθεση κάτι που προκαλεί πολύ μεγάλο προβληματισμό.

Άλλωστε πολλοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είδαν το ελικόπτερο της αστυνομίας να πετά πάνω από το Σύνταγμα κατά τις 12:30 – 13:00 όταν ακόμα δεν είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος στο συλλαλητήριο, κατηγορώντας την αστυνομία ότι επιδιώκει να προκαλέσει εντυπώσεις και να μειώσει τη δυναμική του συλλαλητηρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top