Χωρίς δασκάλους έμειναν στη μέση της σχολικής χρονιάς μικροί  μαθητές δημοτικών σχολείων στα Ιωάννινα και την Ιθάκη. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους νοιώθουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία .

Τέσσερις μαθητές  από 7 έως 10 χρόνων, στο χωριό Κουκλέσι Ιωαννίνων,  ενώ θα έπρεπε, όπως όλα τα παιδιά , να πηγαίνουν σχολείο, κοντεύουν να το ξεχάσουν. Γιατί;  Από τις αρχές του μήνα δεν έχουν δασκάλα, καθώς η δική τους πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης .

Οι γονείς των μαθητών παίρνουν μόνο υποσχέσεις πως από μέρα  σε μέρα θα φτάσει δάσκαλος .

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιθάκη. Στην πρώτη τάξη του δημοτικού, 19 μαθητές από την αρχή του μήνα μοιάζουν με πρόσφυγες μέσα στο ίδιο το σχολείο τους. Η δασκάλα έφυγε με άδεια εγκυμοσύνης. Οι μικροί μαθητές στοιβάζονται στις μεγαλύτερες τάξεις και οι υπόλοιποι δάσκαλοι προσπαθούν να τους βοηθήσουν στα μαθήματά τους.

Η πρώτη τάξη του δημοτικού είναι βασική για να μπορέσουν οι μαθητές να προσαρμοστούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Φαίνεται όμως ότι οι αρμόδιοι δεν το έχουν αντιληφθεί και η αντικατάσταση  της δασκάλας  απλά … αναμένεται προσεχώς.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.