Tοποθέτησαν ανάποδα την ελληνική σημαία δίπλα στην αλβανική - Κατάληψη σε σχολείο των Χανίων

Ανοίγει η στρόφιγγα των μετεγγραφών - "Ανάσα" για αδέλφια που σπουδάζουν

Οι μαθητές στο 1ο γυμνάσιο Χανίων ξεκίνησαν το πρωί κατάληψη όταν ενημερώθηκαν από μέλη του 15μελούς ότι την Κυριακή η  ελληνική σημαία του σχολείου τους είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα ανάποδα με το σταυρό δεξιά, δίπλα από την αλβανική. Όπως υποστήριξαν μαζί με τον σύλλογο γονέων η εικόνα ήταν προσβλητική γι’ αυτούς, όπως επίσης και το ότι είχε κατεβεί  από τον ιστό.

«Είχε έρθει ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας Χανίων και εκείνο το οποίο ζήτησε ήταν η παραχώρηση μιας αίθουσας προκειμένου να διδαχτούν τα Αλβανόπουλα που ζουν στα Χανιά,  δεύτερης , τρίτης ,τέταρτης γενιάς την αλβανική γλώσσα. Θα ξεκινούσαν τα μαθήματα αυτή την Κυριακή. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και των δύο λαών κρεμάστηκαν η αλβανική και η  ελληνική σημαία μαζί , ανακρούστηκαν οι δύο εθνικοί ύμνοι και έγινε μια μικρή τελετή» εξηγεί ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Η κατάληψη στο σχολείο τελείωσε μετά τις διευκρινήσεις. Ωστόσο τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας θα συνεχιστούν σε άλλο σχολικό κτίριο.

Οικονομική ανάσα στις οικογένειες που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν παράλληλα, σε διαφορετικές πόλεις δίνει το υπουργείο Παιδείας ανοίγοντας τη στρόφιγγα των μετεγγραφών.

Αν δεν υπάρχουν αντιστοιχίες τμημάτων στις διαφορετικές περιοχές που έχουν περάσει τα αδέλφια τότε ο ένας θα μπορεί να μετεγγραφεί στην πόλη όπου κατάγεται ή τα αδέλφια από κοινού σε μια τρίτη πόλη.

Οι προϋποθέσεις

-Να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο υποδοχής

- και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 12.500 ευρώ

 

Δείτε το ρεπορτάζ

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top