Σάμος: «Δώρα ζωής» από την άτυχη Δώρα – Έσωσε με τα όργανα της τέσσερις ανθρώπους

«Η μητέρα μου “αναπνέει” σε τέσσερις συνανθρώπους μου»

Ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς κι ελπίδας μας έρχεται από το νησί της Σάμου. Η οικογένεια μιας γυναίκας, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, σώζοντας τέσσερις συνανθρώπους μας. Τα λόγια του γιου της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR προκαλούν συγκίνηση.

Η σύζυγος και μητέρα Δώρα Σάφη, σε ηλικία 57 ετών, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον θάνατο. Ένα ανεύρυσμα στον εγκέφαλο έφερε τους δικούς της ανθρώπους  προ τετελεσμένου. Παρά τη βαθιά θλίψη τους, όμως, πήραν τη γενναία απόφαση να κάνουν σε τέσσερις ασθενείς και τις οικογένειές τους ένα μεγάλο δώρο ζωής από τη Δώρα!

«Μ' αυτό που κάναμε ξέρουμε ότι η μάνα μας υπάρχει, ζει, αναπνέει, σε κάποια άλλα σώματα βέβαια, είναι πάντα δίπλα μας. Η δωρεά οργάνων είναι κάτι σημαντικό που το καταλάβαμε με τον θάνατο της μητέρας μου. Εμείς κλαίγαμε στην εντατική και κάποιοι άλλοι χοροπήδαγαν από τη χαρά τους γιατί βρήκαν συμβατό δότη. Μόνο αυτό , τίποτα άλλο» είπε ο Γιάννης Σάφης στο STAR.

Για την παραλαβή και μεταφορά των οργάνων στο αεροδρόμιο του νησιού προσγειώθηκαν δύο αεροσκάφη από τη Γερμανία, ενώ γι' αυτό το ταξίδι ζωής επιστρατεύτηκε και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

«Στήθηκε μια επιχείρηση μεταμεσονύκτια.  Η επέμβαση  έγινε στο χειρουργείο του νοσοκομείου μας. Κάθε πτήση παρελάμβανε κι ένα από τα όργανα» εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, Λάζαρος Θεόφιλος και προσθέτει:

«Το ένα πήρε τους πνεύμονες , το ένα το συκώτι και στην Αθήνα πήγαν τα νεφρά. Όλη αυτή η διαδικασία διήρκησε πέντε ώρες με ειδικούς χειρουργούς που ήρθαν από τη Γερμανία και την Αθήνα για να ξεκινήσει αυτό το επίτευγμα της λήψης οργάνων».

Πριν από λίγο καιρό η Δώρα, ο σύζυγός της και οι δυο τους γιοι δε μπορούσαν να φανταστούν πως θα πρωταγωνιστούσαν σ΄ αυτό το μοιραίο παιχνίδι θανάτου και ζωής.

Ήταν μόλις τον περασμένο Αύγουστο όταν η 57χρονη ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Κοκάρι της Σάμου,  μιλούσε στην κάμερα του STAR για τις καθημερινές οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού επιχειρείν...

Δείτε το ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top