Κλιμακωτά πρόστιμα έρχονται για όσους κακοποιούν ζώα - Θλίψη προκαλούν τα περιστατικά κακοποίησης στη χώρα μας

Συνήθως οι υπαίτιοι μένουν ατιμώρητοι

Κλιμακωτά πρόστιμα έρχονται για όσους κακοποιούν ζώα, στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο, ο πραύλιος χώρος κλειδωμένος και μέσα ένα σκυλί ολομόναχο. Προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς τροφή και νερό εδώ και 8 μήνες. Πριν από λίγες ημέρες πέθανε από την πείνα το δεύτερο σκυλάκι που ζούσε μαζί του. Το αφεντικό τους τα άφησε στην ...τύχη τους μας λένε.

«Όταν ένας κύριος προσπάθησε να του ρίξει ένα κομμάτι ψωμί του είπε ότι θα σου σπάσω τα χέρια αν το ξανα ταίσεις, εμείς τα ζώα τα θέλουμε άγρια!. Αν μπορεί κάποιος άνθρωπος να ανοίξει το σπιτικό του γι΄ αυτό το σκυλάκι», λέει η Χριστίνα Σόλη, μέλος συλλόγου προστασίας κακοποιημένων ζώων.

Φιλόζωοι έχουν κάνει τρεις μηνύσεις σε βάρος του, άλλα όπως υποστηρίζουν δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα.

Στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον επόμενο μήνα. Αναμένεται να υπάρξουν κλιμακωτά πρόστιμα για την κακοποίηση ζώων, κατάργηση των ζώων - βιτρίνας και επιβολή ειδικού τέλους σε κάθε αγοραστή ζώου. 

Ένα από τα βασικά σημεία στις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν είναι να δημιουργηθεί το ειδικό «Ταμείο Ζωοφιλίας», εκεί θα πηγαίνουν τα χρήματα από τα πρόστιμα, στη συνέχεια τα χρήματα αυτά θα δίνονται στους δήμους και στις δομές φιλοξενείας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top