Mέσα από τις ζωγραφιές «τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους»

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των παιδιών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2017 - Νέα ενημέρωση 23:37

Με χρώματα και φαντασία μαθητές Δημοτικών σχολείων από όλη τη χώρα,  αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους, τα όνειρα τους για το μέλλον. Το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν  των παιδιών, που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2017.

Η κυρία Βαρδινογιάννη με τους 8 από τους 9 νικητές του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής 2017 

Τα δικά τους μηνύματα αγάπης και Ελπίδας  για έναν καλύτερο κόσμο, αποτύπωσαν στα σκίτσα τους μαθητές Δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο  διαγωνισμό Ζωγραφικής 2017 του Ιδρύματος Μαριάννα  Βαρδινογιάννη και της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος. Χθες το πρωί το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη διοργάνωσε  την καθιερωμένη πλέον Τελετή Απονομής Βραβείων και Αναμνηστικών Διπλωμάτων στους 60 μικρούς καλλιτέχνες που διακρίθηκαν.

Η κυρία Βαρδινογιάννη με τους 8 από τους 9 νικητές του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής 2017 καθώς και με τους νικητές του διαγωνισμού 2016 και 2015. Αριστερά στη φωτογραφία: η Χαρά Μπαζιώτη, νικήτρια του διαγωνισμού 2016 και δίπλα της ο Θανάσης Σωτηρόπουλος νικητής του διαγωνισμού 2015

Όπως είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην ομιλία της: «Στην καρδιά μας όλοι οι μαθητές είναι νικητές, γιατί αυτό που μετρά περισσότερο είναι η προσπάθεια, ο χρόνος που αφιέρωσαν και η χαρά της συμμετοχής τους».

Τάκης Μαυρωτάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αικατερίνη Λέγγου, Μιχάλης Αρφαράς 

Ο διαγωνισμός  είχε φέτος ως θέμα «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους» και οι ζωγραφιές που έφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πλημμύρισαν από χρώματα και φαντασία αντανακλώντας έναν κόσμο όπως τον οραματίζονται τα αθώα παιδικά μάτια. 

 «Να κάνουμε όλοι μια ευχή να γίνουν αρχιτέκτονες του μέλλοντος ώστε να οικοδομήσουν έναν κόσμο ονειρεμένο σαν και αυτόν που ζωγράφισαν στα έργα τους», δήλωσε η Αικατερίνη Λέγγου, υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Αναμνηστική φωτογραφία της εκδήλωσης με όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους 

Στην εκδήλωση μίλησε ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μιχάλης Αρφαράς, ο οποίος ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής και προσέφερε μεταξοτυπίες χαρακτικών του έργων οι οποίες κόσμησαν τα βραβεία των 9 πρώτων του διαγωνισμού.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ραφαήλ Εμμανουήλ Σκουλατάκης, ένας από τους 9 νικητές του διαγωνισμού 2017 από το Ηράκλειο Κρήτης, που αφιέρωσε δυο όμορφες μαντινάδες στην κυρία Βαρδινογιάννη 

«Ήταν έργα πηγαία δεν ήταν αντιγραφές άλλων έργων ή από κάποιες φωτογραφίες, αλλά εμπνευσμένα από τη φαντασία των παιδιών και αυτό το θεωρώ σαν μια ιδιαίτερη επιτυχία», όπως ανέφερε.

Η κυρία Βαρδινογιάννη δέχεται λουλούδια από δύο νικήτριες του διαγωνισμού 2017 

Το θέμα του διαγωνισμού  επελέγη  με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του Ιδρύματός  Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ο επόμενος διαγωνισμός του Ιδρύματος, που θα είναι ο τέταρτος κατά σειρά, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει ως τα μέσα Απριλίου με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top