Βίντεο - ντοκουμέντο από την τελευταία έξοδο του Βασίλη Στεφανάκου - Η ζωή και το τέλος του «Έλληνα Άλ Καπόνε»

«Είμαι έτοιμος να δω το θάνατο… θα του χαμογελάσω», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του

Βίντεο ντοκουμέντο με τον Βασίλη Στεφανάκο σε μια από τις τελευταίες του εξόδους παρουσίασε το Star. Λίγες ημέρες πριν την εκτέλεσή του ο Θέμης Αδαμαντίδης τραγουδούσε για εκείνον το ζεϊμπέκικο «Σαν σημαδέψεις αετό».

Δεκαεπτά ημέρες πριν τη δολοφονία του ο Βασίλης Στεφανάκος διασκέδαζε στα μπουζούκια. Ο Βασίλης Στεφανάκος ρίχνει λουλούδια στον ερμηνευτή. Του άρεσε το καλό τραγούδι. Η μεγάλη αδυναμία του, όμως,  ήταν η οικογένειά του.

Ο γάμος στις φυλακές

 

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε απασχολήσει τα μέσα και με τον ιδιαίτερο γάμο του μέσα στις φυλακές της Λάρισας, τον Φεβρουάριο του 2010! Με τη γυναίκα του Κατερίνα Θωμαΐδου, ήταν μαζί πολλά χρόνια. Μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο τον Γιώργο, ετών 12.

Η σύζυγός του δεν βρίσκει τα λόγια για να εκφράσει τον πόνο της για την απώλειά του: «Ότι και να πούμε είναι λίγο και για αυτό που αισθανόμαστε και για αυτό που ήταν αυτός και για αυτό που ζήσαμε και για αυτό που θα μας βρει στο μέλλον στις δυσκολίες μας. Δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε όλα με λόγια».

Ενός λεπτού σιγή στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Με αυτό τον τρόπο οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, την ώρα που γινόταν η κηδεία του, αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Στεφανάκο και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν το συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο για στρατιωτικού τύπου εκτέλεση.

Ο εκτελεστής από το βίντεο φαίνεται ψύχραιμος και καλά εκπαιδευμένος. Το κράνος του έχει χαρακτηριστικά τα οποία αναλύουν καρέ καρέ. Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, η ομιλία των δολοφόνων ήταν χαρακτηριστική.

Η μοτοσικλέτα και τα ρούχα που φορούσαν παραπέμπει σε αστυνομικούς. Στην ασφάλεια έχουν ανασύρει από το αρχείο όλες τις δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας και μελετούν τις περιγραφές των μαρτύρων. Σε μια τουλάχιστον περίπτωση φαίνεται τα χαρακτηριστικά του εκτελεστή να ταιριάζουν.

«Είμαι έτοιμος να δω το θάνατο… θα του χαμογελάσω»

 

Όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι ο Βασίλης Στεφανάκος δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας αν και γνώριζε ότι ο θάνατος παραμόνευε. Το είχε πει σε συνέντευξή του: «Είμαι έτοιμος να δω το θάνατο. Το έχω σκεφτεί τόσο πολύ που αν τον βλέπω να έρχεται θα του χαμογελάσω. Στο λόγο μου σου μιλάω, αν τον δω να έρχεται θα του χαμογελάσω».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top