Χανιά: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 20 άτομα - Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις καταγγέλουν οι κάτοικοι

Ειδικοί εξηγούν ότι τα σκυλιά δεν επιτίθενται, αλλά αμύνονται

Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε είκοσι άτομα, σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, με τους κατοίκους να καταγγέλουν τις αρχές για αδιαφορία. Ειδικοί εξηγούν στο Star πως πρέπει να αντιδρούμε σε περίπτωση επίθεσης.

Οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Σ' έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Χανίων, περιφέρονται μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά... Ξαφνικά, ο «αρχηγός της αγέλης» επιτίθεται στους δεκάδες κατοίκους που βρίσκονται στο σημείο. Ο ένας μετά τον άλλον, πηγαίνουν στο φαρμακείο για αντιτετανικό ορό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται σε κατοίκους των Χανίων. Ο Γιώργος δέχθηκε επίθεση στην κεντρική πλατεία: «Από κάτι φοβήθηκε μάλλον και μου άρπαξε το πόδι. Ξαφνιάστηκα γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί! Μου έσκισε ένα παντελόνι που φορούσα εκείνη τη στιγμή. Πάντως, ο δήμος είναι παντελώς αμέτοχος και δεν βοηθάει καθόλου σ' όλη την κατάσταση!»

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βαμβούκας, εξηγεί πως ο δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά για το θέμα: «Τα αδέσποτα δεν ανήκουν στο δήμο. Δεν υπάρχει χώρος να τα φιλοξενήσουμε, δεν υπάρχουν υποδομές. Ο νόμος λέει να τα αφήσουμε στο περιβάλλον τους. Είναι ένα μπαλάκι που μας πετάνε χωρίς να μας δίνουν μέσο να λυθεί».

Οι ειδικοί ωστόσο τονίζουν πως δεν είναι όλα τα αδέσποτα επιθετικά: «Αμύνονται τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά! Αν ο σκύλος έρθει κατά πάνω μας και γαυγίζει, πρέπει να του δείξουμε ότι έχουμε μεγαλύτερο όγκο.  Αν φοράμε μπουφάν το ανοίγουμε, αλλιώς σηκώνουμε τα χέρια και τα βάζουμε πίσω από τον αυχένα. ΠΟΤΕ έντονη επαφή με το βλέμμα. Είναι πρόκληση για τα σκυλιά», εξηγεί η Δήμηρεα Ελίζα, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων.

 

Δείτε ολόκληρο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top