Στο βίντεο του LamiaReport βλέπετε τις καταστροφές που έγιναν στην Υπάτη

Η μανία των αέρηδων «σάρωσε» το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης τη δυτική και κεντρική Φθιώτιδα, προκαλώντας καταστροφές σε σκεπές, δέντρα, τέντες και διάφορες άλλες κατασκευές.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε γύρω στις 18:00 αρχικά στη Δυτική Φθιώτιδα, όπου Σπερχειάδα και Μακρακώμη έμειναν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι μετά από πτώση δέντρου σε γραμμές της ΔΕΗ.

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκε λίγο αργότερα και στην Υπάτη από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή και την πτώση των καλωδίων από στύλους, που αυτός προκάλεσε.

Ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε στο ύψος του Αργυροχωρίου, διέκοψε την κυκλοφορία από και προς τα χωριά της Υπάτης και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να δώσει και πάλι τον δρόμο στην κυκλοφορία.

Ένα μεγάλο δέντρο έπεσε επίσης και στις Μεξιάτες, ενώ μετά τις 21:00 ο πολύ δυνατός αέρας χτύπησε και τη Λαμία, σπάζοντας δέντρα και ρίχνοντας όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες στο έργο που γίνεται στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Οι δυνατοί άνεμοι όμως έφτασαν και στην Ανατολική Φθιώτιδα με τα πρώτα σπασμένα δέντρα να αναφέρονται στην περιοχή της Πελασγίας λίγο μετά τις 22:00.

Πηγή: Lamiareport