«Έπεσε» ο έκπτωτος άγγελος του Παλαιού Φαλήρου – Δήμαρχος: «Έχω ενδείξεις ότι το έριξαν Χρυσαυγίτες»

Το κόκκινο γλυπτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις - Το χαρακτήριζαν διαβολικό - Νέα ενημέρωση 15:31

Το κόκκινο γλυπτό, που βρίσκεται στην είσοδο του δήμου του Παλαιού Φαλήρου και είχε προκαλέσει αντιδράσεις γιατί το χαρακτηρίστηκε ως «διαβολικό», βρέθηκε σήμερα το πρωί στο έδαφος.

Ο «έκπτωτος άγγελος» της πόλης «έπεσε», τον έριξαν ή λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν άντεξε στη θέση του.

Να θυμίσουμε ότι το κόκκινο γλυπτό «Phylax» με τα φτερά αγγέλου και το κεφάλι φιδιού, δημιουργία του γλύπτη Κωστή Γεωργίου είχε προκαλέσει αντιδράσεις ότι το έργο θίγει τη χριστιανική πίστη και απεικονίζει έναν «στρατιώτη του σατανά». Πολίτες είχαν στείλει επιστολή στον δήμαρχο, το γλυπτό είχε γίνει στόχος βανδαλισμών (είχαν πετάξει μπογιές) ενώ είχαν κάνει μέχρι και αγιασμό.

Το είδαμε κι αυτό! Έκαναν αγιασμό στο γλυπτό «Phylax» στο Παλαιό Φάληρο

Βανδάλισαν με μπογιές γλυπτό επειδή λένε πως είναι διαβολικό

Το πρωί της Πέμπτης, το γλυπτό βρισκόταν στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν έπεσε λόγω ανέμων ή αν το έριξαν. Το περίεργο ήταν ότι δεν εντοπίστηκαν θρύψαλα του γλυπτού στο έδαφος. Πάντως ο μικρός φράχτης που το περιέβαλε ήταν κατεστραμμένος. 

Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου: «Έχω ενδείξεις ότι το έριξαν Χρυσαυγίτες»

«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του... Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του» δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες» τόνισε ο δήμαρχος.

Δείτε το ρεπορτάζ

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top